Arkadaslar, bayramda Tr`deydim. Birkac ufak bakim yaptirdim. Ara ara rolantide stop etme durumu vardi gelmisken ustama bogaz kelebegini temizlettireyim dedim. Buraya kadar hersey ok, fakat kendisi meskuldu elemani yapti herhalde cok tecrubeli degil.
Forumdaki arkadaslarin uyarilari ve tecrubeleri dogrultusunda herkesin bu isi yapamiyacagini bilmekteyim, kendisine de soyledim temizlik + adaptasyon sart, stabil bir yazilimda yapilmali v.s die. Herneyse eleman yapariz problem degil dedi ve basladi.
1- Usta, elemaninin sokerek temizleyedigini gordugunde, keske cikarmasaydin ustunde temizlerdik dedi.
2- Eleman sokmustu bile ve balata spreyi v.s kullanarak bir guzel temizledi parlatti ve kelebegin daha once hic temizlenmemis oldugunu soyledi.
3- Kelebegi takti ve adaptasyona gonderdi.
4- Adaptasyon icin gonderdigi yer bir adaptasyonu kuruyor v.s dedi ama olmuyor dedi, titresim v.s dengesiz calisma, kendiliginden devir yukselme v.s
5- Adaptasyon yapmaya calisan usta bu kelebegi ne ile temizlediler dedi, bizde sanirsak balata spreyi v.s bisiyler dedik o da olmaz koku oranin kimyasini bozuyor sadece benzinle veya tinerle temizlenebilir dedi. Soksunler tekrar benzinle temizlesinler dedi.
6- Bogaz kelebegini tekrar soktuler benzinli bezle v.s temizleyerek hava tuttular biraz, biraz da acik biraktik koku dagilsin diye.
7- Bu sefer vw servisine gonderdiler orada orjinal yazilim oldugundan daha guvenilir diye, 15dk ugras sonrasinda adaptasyon yapildi ve arac eski haline dondu rolantide ortalama 900 devir ile calisma v.s
- Bu sekil madde madde ve sirasiyla yazdim ki karisiklik olmasin, ama uzun lafin kisasi bogaz kelebegini temizleteceginiz zaman sonrasinda vw orjinal yazilimlari ile yapmaniz ve ustaya onceden kelebegi ne ile temizleyecegini sormaniz, eger balata spreyi veya benzin disinda bisi soylerse demek ki daha once vw golf 4 bogaz kelebegi temizlememis o usta.
Benim bu olaydan cikardigim tecrube bu, varsa fikri olan veya yanildigim nokta biri soylesin