Aynı sorun bende de var Türkiye'den Bulgaristan'a gelirken araç bi ara neredeyse göstergedeki kırmızı çizgilere kadar geriledi.. sonra bi ara tekrar 90'a geldi ama sabaha karşı saat 5gibi tekrar düştü yaklaşık 100-150km böyle devam ettim sonra bi mola vermek için durdugumda rolantide beklerken farkettim ki tekrar 90'ı buldu.. zaten tekrar yola çıktıgımda saat 8 falandı sorun olmadı hep 90'da kaldı..
peki bu termostat nerede nasıl degiştirebilirim?? Ben buradan parçacıdan alıp yapabilir miyim yoksa adaptasyon falan gerekiyor mu?? araç AKL motor 1.6 SR Benzin..
birsey gerekmiyor Sinan kardes, daha gerci bende degistirmedim cunku kislik lastikleri aradan cikarayim demistim. Bugunlerde gidicem termostat + antifriz icin. Ben tr den alip gonderttirdim pek pahali bisi degil ama orjinal olmasina dikkat et bayagi arastirdim bizim araclar icin 1.6 SR "BEHR" alman markasini kullaniyor termostatta. Antifriz de degistirmen ya da duzenlemen gerekebilir o da aklinda olsun.
Not: Bu arada aynen dedigin gibi sabah 5 lerde ozellikle su bizim meshur "ihtiman" dan gecerken soguk + sis 90 derece gormedim hic orada, sadece bir oglen sicaginda gectim yazin o zaman
problemimiz ayni yani,