Gönderen Konu: Uzun yollarda sicaklik gostergesi hakkinda...  (Okunma sayısı 29583 defa)

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: Uzun yollarda sicaklik gostergesi hakkinda...
« Yanıtla #70 : 22 Aralık 2012, 15:03:01 »
hmm isler ciddi desene, tam da biraz uzun yola cikacaktim :) gaz verdikten sonra arabanin sonradan hafif sarsilmasi demek ki kulaklarin saglam tutmadigindan v.s olabilir yani dogru anladiysam.

aracta lpg yok bu arada bobinleri degistirmedim 5-6 aydir bende arac cok masrafli bisi degilse degistirebilirim aslinda eskidir buyuk ihtimal. Usta hangisinin calisip calismadigini anlayabilir mi sence ? Bu arada AKL motor bilgin var mi 4lu mu acaba bende?

calisiyorsa bugun usta bir gostereyim bakalim
4 lü değil bildiğim kadarıyla bcb motorlarda 4 tane L şeklinde gibi. motor kulakçıklarına baktırayım ben de o zaman çok önemli değil diye yaza doğru ertelemiştim.

Çevrimdışı ykaran

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 22 Aralık 2012, 15:11:16 »
arkadaşlar özellikle dizel olan araçlarda kaput altında ve motor etrafında bulunan izolasyonlar çok önemli onlar olmadığında başıma geldiğinden biliyorum özellikle dizel motor hayatta ısınmaz. arabanın içi buz gibi olur. kışlar ızdırap olur. bu yalıtımları eksik olan arkadaşlar tamamlarsa sağlıklı olarak hem motoru hem de aracın içini ısıtabilirler..

BeN GiDeRiM aDıM KaLıR DoSTLaR BeNi HaTıRLaSıN...
http://img2.imageshack.us/img2/4124/dsc028421custom2.jpg

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 22 Aralık 2012, 16:28:26 »
arkadaşlar özellikle dizel olan araçlarda kaput altında ve motor etrafında bulunan izolasyonlar çok önemli onlar olmadığında başıma geldiğinden biliyorum özellikle dizel motor hayatta ısınmaz. arabanın içi buz gibi olur. kışlar ızdırap olur. bu yalıtımları eksik olan arkadaşlar tamamlarsa sağlıklı olarak hem motoru hem de aracın içini ısıtabilirler..

evt izolasyonlar her zaman onemli benzin dizel fark etmez olmasi lazim kaputta da olsa fena olmaz ama yok koymamis vw :)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #73 : 22 Aralık 2012, 16:58:45 »
Motor ısınmıyorsa hararet müşiri, ısınıp düşüyorsa termostat bozuktur :)
aynen boyle....saglikli bir vw mumkun olan en cabuk surede 90 c cikar ve bayirda inse yagmurda yagsa karda yagsa 90 da sabit kalir.

Çevrimdışı Sinancetintas

• Yaşam İlaçım Oldun Golf..
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4'den Sonra Golf 5
« Yanıtla #74 : 23 Aralık 2012, 01:28:09 »
bendede hararet bazen 90 oluyor genelde 60 larda geziyor sorun olmadığını dusunuyordum termostatı değiştirsem bende iyi olacak demekki arkadaşlar paylaşımlarınıza ve vermiş olduğunuz deneyimli bilgilerinize minnettarım sayenizde bir kaç aydır sanayıye surdanmı burdanmı diyip değişen parçalara fazlasıyla para ödemiyorum.
Bence bu forumun en güzel yani bu.. Deneyimli arkadaşlar abiler kardeşler fikirlerini düşüncelerini deneyimlerini paylaşıyor ve bunun çooook faydası oluyor.. ;)
Das Auto..

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #75 : 23 Aralık 2012, 01:51:55 »
hmm isler ciddi desene, tam da biraz uzun yola cikacaktim :) gaz verdikten sonra arabanin sonradan hafif sarsilmasi demek ki kulaklarin saglam tutmadigindan v.s olabilir yani dogru anladiysam.

aracta lpg yok bu arada bobinleri degistirmedim 5-6 aydir bende arac cok masrafli bisi degilse degistirebilirim aslinda eskidir buyuk ihtimal. Usta hangisinin calisip calismadigini anlayabilir mi sence ? Bu arada AKL motor bilgin var mi 4lu mu acaba bende?

calisiyorsa bugun usta bir gostereyim bakalim

akl motorda 4ü 1 arada kaset şeklinde olması lazım, 130 lira gibi bir fiyatı vardı bu bobin kutusunun

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 23 Aralık 2012, 12:50:11 »
peki diyelim bobinlerden birinde bir sorun var tam calismiyor veya hic calismiyor herhangi bir uyari vermesi gerekmiyor mu? Bir usta gorse deneme metodlari v.s varmidir evt kardesim 1 bobininde sorun var diyebilir mi acaba sizce ?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 23 Aralık 2012, 13:09:37 »
malesef tamamen cortlayana kadar göz ile yorum yapmak imkansız, öyle olsa 130 liralık parça için binlerce liraya motor yaptırmazdım.test için vag-com denen cihazı duymuşsunuzdur.o programı iyi kullanabilen bir ustanız varsa oradan bobinlere gelen voltajları ve aralarındaki farkı rölantide ve değişik devirlerde görebiliyor.mesela şimdiki aracımda 2 bobinin voltajı normal diğer 2 bobinin ise voltajı diğerlerinin 3te 2si kadar.bir sonraki yağ bakımını bekliyorum halletmek için.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #78 : 23 Aralık 2012, 13:19:22 »
Alper nasıl bakıldığını sen biliyor musun :)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #79 : 23 Aralık 2012, 21:09:57 »
yok valla elimde olsa kurcalarım da metin, usta bi menüye girdi orada sıradan her şeyine baktı aracın, tek tek kontrol ediliyor, hatta aracın torkunu da gösteriyor, turbonun basıncını da gösteriyor, mesela benim tork orjinalden 20-25 nm daha fazla çıktı :) daha envayi çeşit menü vardı

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #80 : 23 Aralık 2012, 23:10:59 »
Ben blok ölçümlerine baktım daha önce ama oradan motor ve katalitik ısılarını anladım sadece birde fren ve debriyaj musirlerini kontrol etmiştim bir ara cc çalışmıyordu debriyajda olduğunu anladık :)

Çevrimdışı Sinancetintas

• Yaşam İlaçım Oldun Golf..
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 4'den Sonra Golf 5
« Yanıtla #81 : 24 Aralık 2012, 01:10:25 »
TR'de bi servise vermiştim ya motor rektefesi için orada da benim araça Siemens'in bi makinesine bagladı araçın her çoku görünüyordu.. ;) herşey bi tıklamayla ayarlanıyordu.. süperdi.. Mesela benim araçın tabloda(göstergelerde) altta yarım ekran ya yok ya çalışmıyor ama onda kapıların açık oldugu bile görünüyordu tam ekranlarda ki açıl kapı görünüşüyle.. ;) Hatta adam çoook met etmişti Almanyadan getirtmişte 5000€'muşta falan diye..
Das Auto..

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #82 : 25 Aralık 2012, 13:21:36 »
arkadaslar konuya burada basladigimiz icin buradan devam ediyorum. Saolsun arkadaslar tahminlerini ve tecrubelerini paylastilar. Aracta rolantide gaz verince hafif bir sallanma kasilma ile baslamisti suphem. Ama usta v.s bulamamistim bu arada tatile denk geldi de neyse yola ciktim simdi baska bir sehirdeyim.

Dikatimi ceken su oldu :

Arac 4000 deviri gecmek istemiyor, 120 km e cok zor cikiyor. Bende cok fazla denemeden ve zorlamadan 300km mesafe kattettim ve bir servise ugradim. Bilgisayara bagladilar herhangi bir hata gorunmuyor motorda dediler, adam calistirdi motoru dinledi egzosa bakti arkada v.s gaz verirken, buji ve kablolarin degismesi gerek dedi hatta beli birkac kablo daha degisebilir dedi. Cok acil birsey degil bir ara yaptir dedi bende yoluma devam ettim bilmedigim yerde ugrasmak istemedim. Usta bobinlerden degildir dedi silindirler calisio v.s sadece belli devirden sonra kasiliyor dedi yarim mi calisiyomus neymis.

simdi sormak istedigim su:

orjinal almanyadan bujilern tanesi 40tl imis, bosh marka bujiler ise 6tl bu 6tllk bujilerden cok satmislar sorun olmuyormus bir de sizlere sorayim dedim buji ve kablo degisimi yapmam gerek acil ne tavsiye edersiniz nelere dikkat edeyim?

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #83 : 25 Aralık 2012, 13:30:12 »
Bosch buji sorun çıkarmaz bizde kullanıyoruz ama 120 den sonra gitmek istememesi düşündürücü. Acaba katalizör sıkıntılı olabilir mi?