arkadaslar uzun bir yazi yazmistim yalan oldu birden sayfa yeniledi yazi gitti ben yorulayim siz yorulmayin
kisa tutucam buseferkini
piyasada adi gecen elekrikli turbo adindaki ürünler kimine göre para düzeni kimine görede ise yaramaz haksizda sayilmazlar fiatlarida baya yüksek
mesala söyle bir ürün var
http://www.ebay.de/itm/elektro-Turbolader-Ansaugluftverdichter-Power-Booster-/400312343761?pt=DE_Autoteile&hash=item5d34799cd1#ht_3375wt_1397peki bunu kendimiz yapsak desem ee ise yaramiyor kismini ne yapicaz
kendimiz yapacagimiz icin bazi seyleri degistirmek te elimizde olacaktir
piyasadakileri arastirdim hepsinde fircali motor var dogrudan aküden besleniyorlar üfledikleri hava tamam az degil ama cok ta degil yüksek emisli motorlarda belki negatif yönde etki edecek düsünseniz basiyorsunuz devir 5000-6000 bu pervane o devirdeki emilen havayi aktarabilecekmi aktarmayi birakin ya yetersiz kaliyorsa ve girecek havaya da engel oluyorsa o zaman benzin alarmi calar motor zengin calisir az performans la cok yakar olursunuz
kendimiz yapalim peki sonuc ne olacak derseniz yani ben hp olarak bakmiyorum olaya hedeflenen hp 10-20 kesinlikle olmayacak tahmini konusuyorum belki 10 alinir ama sanmam
5hp alsak oke is görür arac daha az yakacaktir bu sonucu verirse ki sehir ici olarak düsünün bence yerinde ve fiat acisinan ucuz bir uygulama olacak
amacimda tamamen
ekonomi amaclidir
ben eski bir modelci olarak hala modelciyim de pek ugrasmiyorum neyse model araclar konusunda bilgim oldugu icin bu sözde turbo icin bir ucak motorundan yola ciktim ve piyasadakilerden kat kat daha güclü olanini buldum
öncelikle fircali motor yerine fircasiz motor olacak
fircasiz motor dogruan aküden beslenemeyecegi icin arada hiz kontrol motor sürücü devresi olacak
ve son olarak devreyi tetikleyecek kontrol ünitesi
ha birde motor gövdesi kücük 50-60mm capinda filtre borusunun icine sigar cidali kelepce ile turularak montaji saglanir
kontrol ünitesinde potans vardir potansi gaz pedalina yada kelebek koluna baglamak mümkün gaza 2000 devire gelecek konuma salildiginda fanimiz tam devrinin yari hizindan itibaren acsin ve gaza bastikca fan daha da hizlansin seklinde gaza monte edilebilir
kullanilacak fircasiz motor ve buna uygun pervane piyasda satilandan daha kücük dah hafif ve daha güclü
benim kullanacagim fan ünitesi teraziye 1.1kg hava basinci üretiyor eh düsünün 1kiloluk ucagi ucuruyor hatt daha ilginc olan birsey var bu fan ünitesi herhangi bir hava akimi kanat vs olmadan tam devir calisinda havaya biraktiginizda ucuyor bagli olan kablo agirligi dahil bildiginiz havada kaliyor
piyasadakiler havalanmanin disinda oldugu yerden bile kipirdamiyor
kendi yaptigim fan ünitesi muhtemelen yakita faydasi olacaktir ama denemeden görmeden bilemeyiz bu yüzden takipte kalin fikir ve görüslere acigim hatta one ya cok sacma diyenler bile cekinmeden yazabilir sonucu görene kadar gikim cikmaz
iyi veya kötü sonucu görmeden ballandirmaya yada karalamaya gerek yok ama piyasadakiler fos hakikatten