Ne bitmez sorunları varmış benim polonun anlayamadım gitti. Aracı aldıkdan sonra deişmedik parçası kalmadı neredeyse... Şimdi ise sorun hararet ışığı. Bi yanıyor bi yanmıyor. Sorunumu açıklayınca nekadar karışık oldugunu goruceksiniz...
Son bir kaç gündür böyle yolda giderken kırmızı hararet ışığı yanıp yanıp sönüyor, ben ise stop edip yeniden çalıştırdıgımda aracı düzeldiğini görüyordum. Bu hararet ışığının yanıp yanıp sönmesi son günlerde arttı ve ben ısrarla müşür arızası diye düşünüp stop edip tekrar çalıştırmaktan hiç üşenmedim. Çünkü dogru çalışan ısı göstergem 90 da sabitti. Birgün çekmeköyden kadıköye dogru yol alırken bir yanık kokusu aldım. Hani aracıma çok güveniyorumya...benden gelebileceğine ihtimal bile vermedim. Aradan böyle bi 10 dk geçti artık yenisahradayken yanık kokusu iyice arttı. Ve işte tam o sırada ışık ile koku arasındaki baglantıyı kurdum
dedim kendi kendime ya şehirde toplu yangın var çünkü semt değiştirdim resmen yada benm araç yanıyor
. Zaten aracı durdurup inmemle herşey anlaşıldı...kaputu bir açtım benim fan motorundan dumanlar geliyor. Neyse çekici çaardım...kavacık acarlar yetkili servisine götürdük arabayı. Bendekide şans...cumartesi günü saat olmuş 5. Neyse fan motoru değişti 123 lira + işçilik 50 lira. Hizmette sınır yok ama..soğuk suyu fatura ile beraber getiriyorlar... Tum bu anlattıklarım cumartesi gunu oluyor ve bugun pazartesi ve ne dememi beklersiniz aynı ışık tekrar yanıp yanıp sönmeye başladı. Derece surekli 90 ama... Kaputu açtım bir baktım fan çalışmıyor. Uzun yoldan geliyorum ışık hiç yanmamış oluyor. Arabamı park ediyorum ama ışık yanmıyor ama fanda çalışmıyor. Sorunumun ne oldugunu ciddi bir şekilde merak etmeye başladım. Bugun servise götürdüm polomu kaputu bir açtım çalışıyor fan. Bendekide şans... Yolda geri gelirken ışık tekrar yandı..ve fan çalışmıyor. Olayın özeti şu: Her ışık yandıgında kesinlikle fan çalışmıyor ama her fan çalışmadıgında ışık yanmıyor. Nasıl bir olaydır anlayamadım. Fan, benim bildigim yolculuk sırasında 90 dereceye ulaşmış her araba park haline geldiğinde çalışmaya başlar çünkü önden rüzgar almaz. Ama bende yok...tık yok. Yarın takrar servise götürücem aracımı ama servise ne diyeceğimi bilmiyorum. Fanın her çalışmamasında neden ışık yanmıyor? Fan-ışık-ısı göstergesi arasındaki ilişkileri bir açıklayabilirseniz çok sevinirim. Üşenmeyip tum yazıyı okuyup bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara sonsuz tesekkurler...