by_tata
Eğer gaza basınca tıtrıyor, bırakınca tıtreme kesılıyor ıse sorunun cozumu aksları temızletmek, durumları kotuyse de malesef değiştirmek. Lastıklerın omru dolmadıysa, uzun sure de yatmadıysa sert veya yumuşak olmasından kaynaklı tıtresım olmuyor, bu konuda cın malı asımo marka dandık lastıkle arkadasım 190 yapıyor ve herhangı 1sıkıntı su ana kadar yaşamadı.
Bu arada boğaz kelebeğı sorunum devam edıyormus EPC ve motor check ışıkları tekrar yanınca bunu farkettım. Araçta gaza basınca pedalda da tıtreme oluyor ve devır saatı halay çekmeye başladı. Sanırım boğaz kelebeğımın omru doldu. Ya çok şanssızım ya da çok şanslı karar veremıyorum. Yarın tekrar servıse gıdıp şu olayı da halledeceğım. Bundan sonra da kesınlıkle garaj arabası almamaya karar vermıs bulunmaktayım. Volkswagen parçaları dura dura bozuluyor heralde; ışlemeyen demır paslanır mısalı...
Evt.. gaza bastigimda titresim artiyor biraktigimda tam olarak da olmasa kesiliyor veya azaliyor, suana kadar sadece 120km sonrasinda oldu daha asagisinda olmadi, beni suphelendiren
1-lastikler ve balans
2-Disklerde veya oralarda biryerlerde sicak soguk mevsim farkliliklarindan olusan deforme ve yamulmalar.
3-Akslar
---------------- BOGAZ KELEBEGI HAKKINDA ---------------
Ben gecen gunlerde bogaz kelebegi ile ilgili konu acmistim okumussundur buyuk ihtimal, okumadiysan soyle diyim en son yapacagin is bogaz kelebegi satin almak. Oncesinde yapacaklarin iste
1- Tekrar temizletmek
2- Baska ustaya temizletmek
3- Kendin temizleyip takman, adaptasyon icin vw servisine gitmen 40-50tl bisi alirlar.
Bende tam 1 gun ugrastim bogaz kelebegi ile sabahtan aksama kadar. Temizlediler olmadi, tekrar temizlediler olmadi, ve o meshur laf degismesi gerek omru bitmis v.s omru de zaten hemen birkac saat icerisinde bitio sanki stabil calisimiyordu birkac saat once. Bu arada tanidik servis ha
)))
vw servisinde pc e bagladiklarinda adam hem ugrasiyor, hem bir yandan dalgalanma ve titremeyi gorunce bogaz kelebegi degismesi lazim diyor, degismeden olmaz belki diyor v.s v.s ugrasti bi yarim saat yapti.
o da ben israr ettim de ugrasti yoksa a tmm degistirelim desem zaten koltuga tam oturmamisti hemen kalkardi.
NOT: Senin bogaz kelebegi belki de gercekten bozuk ama dedigim gibi temizlik ve ayar istiyor gibime geliyor. Biraz eski ve yasli oldugundan dolayi hemen ayari yemez belki lakin, sabirla ugrassinlar. Degistirdiginde yan sanayi veya suanki uzerinden daha dandik takmayacaklari ne malum..
----- Bu arada akslari tam olarak temizletmek derken basincli su filan mi tutuluyor, korukler v.s mi aciliyor nabiyorlar tam?