Benim araç lpg'li. LPG de yanma sonucu ortaya çıkan sıcaklık benzinden çok daha fazla. Ee böyle olunca bir de sıcak hava göndermenin mantığı olmasa gerek. Hem de izmirdeymişsiniz. Bence benim gibi o boruyu iptal edin. LPG li ise büyük ihtimal farkı hissedeceksiniz.Hatta şöyle diyeyim o borunun devamında birleştiği soğuk hava borusunun olduğu T şeklindeki şeyin içinde bir termostat var. Araç ısınınca o termostat sizin gösterdiğiniz sıcak girişini kapatıyor olması lazım ama eminim ki o termostat bozuktur. O yüzden sürekli büyük oranda sıcak hava gidiyordur. Ben sanki o termostat çalışmış gibi itip arkasına destek koydum kıştan beri de öyle kullanıyorum motora sürekli normal hava gidiyor. Ve farkı da var gibi çünkü sıcak havada oksijen miktarı düşüyor diye biliyorum ee doğal olarakta yanma performansı düşür diye düşünülüyor. Ben iptal ettim farkını da hissettim ısınınca sanki yığılma daha azaldı gibi. Denemesi bedava eğer LPG li ise siz de o T kısmından sıcak girişi iptal edip bir deneyin olmazsa geri alırsınız.