ben bugün kendim sanayiye gittim.pazar olduğu için yağcı kapalıydı bende aracı yağ değiştirme kanalına soktum.kanala indim radyatörün altındaki musluğu buldum elime 2,5 lt kola şişesini aldım.musluğu açtım azcık üzerimi batırdı ama şişeye yaklaşık 2lt antifiriz doldu.kanala girmeden motorun oradaki antifiriz bidonunun kapağını açmıştım zaten.
sonra musluğu kapadım.kanaldan çıktım netten aldığım 1,5 ltlik kırmızı antifirizi üstten boşalttım.alttaki musluğu kapadığım için azcık hava yapmış.üstten doldururken azcık damlayacak şelikde açık bırakmalıymışım.neyse aracı 20 dk rölantide çalıştırdım derece 90 a gelsin fan devreye giriyormu diy baktım ama fan bi türlü devreye girmedi.
sonra kızdım fan devreye girmior diye.gelmişken yğı değiştireyim dedim eski bi ustam vardı oda dükkanı yeni açmıştı.gittim orada netten 59 tl ye aldığım castrol 10*40 yağımı ve 10 tl ye otostarttan aldığım yağ filtresini değiştirttim.işçilik 10 tl aldı.
ev ile sanayi arası 7-8km eve geldim kaputu açtım tekrar antifiriz bidonuna baktım yaklaşık 3-4 cm benim en son bıraktığım noktadan azalmış.hemen üzerine ilk başta boşalttığım şişeden ekledim.sanırım hava olayıda gitmiş oldu.
antifirizi kendiniz değiştirebilirsiniz okuması üflemesi yok gayet basitmiş.sadece yağ değişimine 10 tl verdim.
1,5 lt guex marka antifiriz 18 tl
mahle yağ filtresi 10 tl
castrol 10*40 yağ 59 tl
polen filtresi 10 tl
işçilik toplam 10 tl