Gönderen Konu: Golf 4 - Bora iç aksam kalitesi  (Okunma sayısı 8666 defa)

Çevrimdışı Nuri_Kapucu

• Profili Görüntüle
Golf 4 - Bora iç aksam kalitesi
« : 18 Kasım 2012, 17:59:26 »
Arkadaşlar merhaba,

Boraların kapı kolları, bardaklık kapağı, klima ve teyp çevresi ile küllük kapağı bizim Golf 4 lere göre daha kaliteli malzemeden yapılmış gibi geldi bana. Golf 4 lerde genelde bu aksamlar soyulur ve daha çabuk deforme oluyor diye düşünüyorum. Babamda Bora Pacific var bende ise Golf Pacific var ikisine de bindim ve özellikle dediğim malzemelerin kalitesi sanki Borada daha iyi. Bahsettiğimiz arabalar birbirinin aynısı biri sedan biri hatcback fakat iç aksamda kullanılan malzemeler farklı gibi geldi bana..

Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz? Acaba ben mi yanlış düşünüyorum?
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2012, 18:01:13 Gönderen: Nuri_Kapucu »

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
Ynt: Golf 4 - Bora iç aksam kalitesi
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2012, 18:32:58 »
Simdi oncelikle hakli olabilirsin, ama iki aracin seneleri ve montaj bolgeleri de onemli. Borayi bilmiyorum ama golf 4 te tamda o bahsettigin malzemeler gercekten kalitesiz, normalden daha erken surede deforme oluyor. Soyle ornekliyeyim 90 model lada samara var onun plastik aksagimi daha kaliteli diyemicem ama daha uzun omurlu ne soyulma derdi var ne bisi, anca gunesten solar. Ama golf 4 te bu plastikleri nasil bir malzeme ile kaplamislar artik bilmiorum cikarmasi da iskence :) Cok yakinda sol kapidaki panel cercevesini, sag kapidaki tutacak plastigini, ve teyp cercevesi v.s 50 TL e komple boyattim. Oncesinde ozel plastik astari v.s bisiyler atildi boya iyi tutsun die o zaten bayagi pahali birsey. Tabi boyaya vermeden once kendim temizledim uzerindeki malzemeyi ve iskenceydi arkadaslar, kaziyorsunuz temizliyorsunuz alttan habire cikiyor slikonumsu malzeme :)

Cani sıkılan artik ya boyayacak ya cikma bulacak ya da yenisini alacak :) Varsa baska sekilde cozum bulan arkadaslar gercekten paylassin bize isik tutsun :)
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2012, 18:34:32 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı Nuri_Kapucu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2012, 18:45:28 »
Simdi oncelikle hakli olabilirsin, ama iki aracin seneleri ve montaj bolgeleri de onemli. Borayi bilmiyorum ama golf 4 te tamda o bahsettigin malzemeler gercekten kalitesiz, normalden daha erken surede deforme oluyor. Soyle ornekliyeyim 90 model lada samara var onun plastik aksagimi daha kaliteli diyemicem ama daha uzun omurlu ne soyulma derdi var ne bisi, anca gunesten solar. Ama golf 4 te bu plastikleri nasil bir malzeme ile kaplamislar artik bilmiorum cikarmasi da iskence :) Cok yakinda sol kapidaki panel cercevesini, sag kapidaki tutacak plastigini, ve teyp cercevesi v.s 50 TL e komple boyattim. Oncesinde ozel plastik astari v.s bisiyler atildi boya iyi tutsun die o zaten bayagi pahali birsey. Tabi boyaya vermeden once kendim temizledim uzerindeki malzemeyi ve iskenceydi arkadaslar, kaziyorsunuz temizliyorsunuz alttan habire cikiyor slikonumsu malzeme :)

Cani sıkılan artik ya boyayacak ya cikma bulacak ya da yenisini alacak :) Varsa baska sekilde cozum bulan arkadaslar gercekten paylassin bize isik tutsun :)

Babamdaki Bora ile bendeki Golf 2004 model ikiside ve şase numarasının 11. harfi sanırım üretildiği yeri gösteriyo ikisi de W harfine sahip yani aynı model ve aynı yerde üretilmiş araçlar...Diğer gördüğüm Boralarda da bahsettiğimiz aksamlarda çizik deformasyon görmedm ama bizim Golf lerde bu bölgeler herkesin ortak derdi sanırım ne yazıkki  >:(

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2012, 19:06:02 »
malesef hepimizin ortak sorunu bu 2006 polo var arkadaşımda onunda teybinde aynı şekilde soyulma var. ön küllüğü ve arka küllüğü karbon ile kapladım ben daha hoş görüntü oldu. diğer yerleride ıslak mendili aldım altındaki parlak kısım çıkana kadar temizledim soya soya şuan yeni gibiler gayet temiz ve düzgün duruyorlar diğer türlü eskimiş araba gibi duruyordu en güzeli ıslak mendili alıp bastıra bastıra silmek

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2012, 22:14:58 »
2004 Bora Pacific kullanıyorum. Kapı kolları, teyp çevreleri ve klima paneli krom veya aluminyum kaplama. 2004 Golf IV te şu plasti dip gibi olan kaplamalardan sanırım. Açıkcası şaşırdım. 1999 Bora da bahsettiğim yerlerde plasti dip gibi kaplama. Hangi yıldan itibaren aluminyum bilmiyorum.

Çevrimdışı Nuri_Kapucu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2012, 22:23:42 »
2004 Bora Pacific kullanıyorum. Kapı kolları, teyp çevreleri ve klima paneli krom veya aluminyum kaplama. 2004 Golf IV te şu plasti dip gibi olan kaplamalardan sanırım. Açıkcası şaşırdım. 1999 Bora da bahsettiğim yerlerde plasti dip gibi kaplama. Hangi yıldan itibaren aluminyum bilmiyorum.

Dediğiniz gibi krom veya aliminyum kaplama ve bora pacific te mavimsi bi rengi var bence çok hoş duruyor..aslında çıkmasını bulsam kendi arabama takacağım da..bir de boranın torpido tasarımı golf e göre biraz farklı gibi airbag kapağı olan yer ile ön cama kadar olan plastik kısım farklı..

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2012, 10:09:39 »
Bora Comfortline da o kısım metal alaşımlı ve dahahoş duruyor bej renkli.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2012, 10:24:59 »
Ön göğüs, torpido farkları benim bildiğim ve şu anda öğrendiğim şunlar:

Kalorifer ızgaraları Bora da panjur gibi, Golf te komple yukarı aşağı bakar.
Yolcu hava yastığı emin olmamakla birlikte Bora da belli bir yıldan sonra eskisi gibi kapaklı değil, Golf te galiba kapaklı gibi.
Kapı kolları, teyp çevresi ve klima paneli Bora da belli bir yıldan sonra aluminyum kaplama, Golf te plasti dip vs.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2012, 12:23:33 »
aslında Golf Bora şeklinden ziyade donanımla alakalı eniştede TDi Golf var 2000 model avusturyadan geliyor 130 hp lik çıft kırmızı climatronik yok sunroof var borada ki gibi bej rengı aluminyum alasım göğüsteki şeritler Gti jantı var ne alakaysa toplama bilgisayar gibi.Bizdeki doğuş donanım kültürü böyle ne yaparsınız.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2012, 12:48:49 »
Valla Türkiye de bir tane Golf V araba Rusya dan mı gelmiş nedir inanır mısın araçta klima yok :)

Çevrimdışı Nuri_Kapucu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2012, 12:56:04 »
Valla Türkiye de bir tane Golf V araba Rusya dan mı gelmiş nedir inanır mısın araçta klima yok :)

aman bizim buradaki yetkili satıcılar duymasın klima opsiyonel olur sonra  :)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2012, 13:10:08 »

onları biliyorum Rekor otomotive 2 tane Golf  6 gelmişti yanlışlıkla rusya yerine buraya gönderilmiş Comfortline + yağmur sansoru ve cc vardı ama arabalarda hiç klima yoktu bi tanesi 39.900 e satılmıştı (trendline 1.6 parasına 1.4 Tsi )diğeri noldu bilmiyorum ama alan çıkmıştır yine :)
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2012, 13:10:44 Gönderen: rene »

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2012, 13:43:20 »
Ona çıkma klima uydururz :D