Gönderen Konu: Şanzuman sorunu  (Okunma sayısı 5691 defa)

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
Şanzuman sorunu
« : 19 Kasım 2012, 10:45:50 »
Merhaba arkadaşlar 2001 8V golfü bu aralar kullanmıyordum dün bir çalştırdım hava soğuktu gaza geçene kadar vs bekledim vitesi 1den 2ye bir çektim çatırt etti bişi boşa atıp tekrar taktım aynı 3-4-5'i kontrol ettim sorun yoktu tekrar 2 ye taktım bişi yok bir çok kez denedim birşey olmadı neyse arabayı park ettim 2 saat sonra tekrar çıktım yine aynı şeyi yaptı soğukken yapıyor sadece bugün bindim birşey yok.

Birde
4. viteste giderken vites kolunda sallantı oluyordu onu umursamıyordum

Sizce şanzuman ufaktan ufaktın gidiyor mu yoksa baskı balatadan olabilir mi acaba şimdiden bir baktırayımmıııı yoksa dağılıncada aynı masrafı çıkarır gittiğim kadar gideyimmi bilemedim.
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı vp703

• Profili Görüntüle
Ynt: Şanzuman sorunu
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2012, 11:55:04 »
vites vites de iken oynaması vites kolundan diye biliyorum diğer problem için beklemeden götürün baktırın yoksa daha cok masraflı olur duz vites lerde sanzıman problemi 1300 1500 tl yi buluyor cektiğini stress cabası
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/07-vp-703-t29100.0.html

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar Turbon olsun

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2012, 12:06:31 »
vites vites de iken oynaması vites kolundan diye biliyorum diğer problem için beklemeden götürün baktırın yoksa daha cok masraflı olur duz vites lerde sanzıman problemi 1300 1500 tl yi buluyor cektiğini stress cabası

Forumdaki yazılarının hepsini okudum evet senin stresin baya bir olmuş bu konuyla ilgili bende birkaç çıkmacıyı aradım daha önce alışveriş yaptığım eskisin alıp revizyonlusunu 900 liraya veririm dedi biri 1100 dedi genel tanıları şuydu revizyon görmemiş sağlamını bulman zor bulursun ama o da sorun çıkarır revizyonlusu daha sağlıklı dediler yarın sabah götürüp baktırayım bugün pazartesi yoğun olur  diye gitmedimde kafama takılan sadece soğukken yapması yağ ile bir ilişkisi olabilirmi diye bakalım akşam binicem yapıcakmı yine.

Çevrimdışı TuNCh

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2012, 13:19:56 »
Sorun çözüldükten sonra neler yapıldığı ve ne kadar tuttuğu ile bilgi verebilirsen çok makbule geçer...
Golf IV Pacific [2003]

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2012, 13:46:35 »
Ya hocam o ses bende yazın geldi iki kere. Şrannnnkkkk diye sanki sobanın üst ızgarası sobaya düşmüş, bir demire taş atmış, ya da demir dövüyormuşsun gibi bir ses. O ikisinde de vites öncekine göre zor ayrılmıştı ve hikmet iki kere yaptı ikisi de 2. vitesten çıkarken oldu. Şimdi sıkıntı yok ama neden yaptığını anlamış değilim.

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2012, 15:30:26 »
Yazarım tabikide.

Heh benimkide ona benzer bir sesti şimdiye kadar 3-4 kez yaptı bugün yapmadı şimdi biryere gidip geldim yine yapmadı anlayamadım hiç.

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle

Çevrimdışı vp703

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2012, 11:10:15 »
benım bikere geri viteste oldu ohaa dedim daha sonra geri geri geldim trafiğin ortasındayım araba cıkmıyor geri vitesten millet korna fln debriyajı bırakıp cekıyorum olmuyor 2 dk fln ugraştım ondan sonra kendiliğinden rahatca cıktı vitesten. zaten ondan  2 gun sonra mı ne sanzıman patladı. duz yola cık abi1. vitesten basla 5 e kadar viteslerde sanzımandan ses geliyor mu bak özellikle 5 viteste 80 90 km de ses geliyorsa götür arabanı iyi güvenilir bi yere. bana 3 tane şanzıman geldi ilk 2 si cort 3. sü diğerlerinden iyi oldugu için ve bunaldıgım için taktırdım. çok çar çakal var bu piyasada dikkat et
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/07-vp-703-t29100.0.html

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar Turbon olsun

Çevrimdışı cengizhan66

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 5 2006 :)
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2012, 18:10:28 »
benım bikere geri viteste oldu ohaa dedim daha sonra geri geri geldim trafiğin ortasındayım araba cıkmıyor geri vitesten millet korna fln debriyajı bırakıp cekıyorum olmuyor 2 dk fln ugraştım ondan sonra kendiliğinden rahatca cıktı vitesten. zaten ondan  2 gun sonra mı ne sanzıman patladı. duz yola cık abi1. vitesten basla 5 e kadar viteslerde sanzımandan ses geliyor mu bak özellikle 5 viteste 80 90 km de ses geliyorsa götür arabanı iyi güvenilir bi yere. bana 3 tane şanzıman geldi ilk 2 si cort 3. sü diğerlerinden iyi oldugu için ve bunaldıgım için taktırdım. çok çar çakal var bu piyasada dikkat et
:tamamdir

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Kasım 2012, 01:40:26 »
2  vitese  geçmemesi diğerlerinde  sorun olmaması  ve  vites kolunda  ki  titreme  deyince akla sizinde  dediğiniz  gibi  baskı balata zayıflamış
hemen  değiştirmeye  oynatmaya  kalkmayın
baskı balata zayıf ise soğuk havalarda  genelde  1 ve 2 ye  zor  geçiyor  ısınınca problem yok geçen sene ben baskıyı balatayı değiştirdim hiç bir problem kalmadı
umarım büyük bir sey  yoktur

TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Kasım 2012, 09:25:26 »
İsmail bey araç şu an 75 binde. Abartarak sınırlarda kullanmam. Eski sahibininde nasıl kullandığını, hatta kullanmadığını biliyorum :D O yüzden baskı balatanın bitmesi için şu an erken değil mi sizce :)

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2012, 09:28:18 »
sekomecden olabılır problem genelde 2 vıtese geçerken ses cıkarır
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2012, 09:47:48 »
2. vitesteki sorun şu anda yapmıyor fakat 4. vitesteki özellikle arabayı zorladığında dolu olduğunda rampa çıkarken vs 1cm lik açıyla aşaı yukarı sallıyor eliniz üzerindeyse garip bir görünüm veriyor bunun baskı balatayla ilgili olma durumu varmıki

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2012, 19:03:00 »
bu baskı balata  kullanmaya  göre  değiştiği gibi baskı balatanın kalitesine de  bağlı  fabrikasyonda  olsa  yani ilk baskıda olsa  olabilme  ihtimali  en azın senin olamaz  ihtimalin demek kadar  yüksek

yada  sen değişitr  ağbi ya
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ