ne zamandır kafamda olan bir gidişat idi sonunda gittim bulgaristan yollarında mk1 ile gezmek keyifli çünkü dikkat çekiyor gerçi sorunlar çıktı daha yolumuzun başında biraz üzdü bizi mk1 imiz öncelikle yola çıkar çıkmaz hararetimiz fırladı 100km mesafede en az 10 defa durdum soğuttum ve devam ettim baktım olmıyacak araç biraz soğuduktan sonra termostatını söktüm düz yaptım ve araba kendine geldi sonraki 450 km lik yolda sadece varna girişinde aracı biraz sıkıştırdım harareti yükseliverdi
yalnız ilgi güzel tekkapılı araca herkez bakıyo birde garçi orada eski araç artık çok nadir görülen bişi avrupanın hemen hemen tüm atık araçları doğu bloğunda malumunuz neyse sınır geçişinde bir ilaçlama yapıldı hastalığa karşı büyütecek bişi değil 2€ verip suyun içinden geçiyosun araba ile dezenfekte oluyormuş
sonrasında yeşil sigorta yaptırdık o olmadan sınırdan bulgaristan tarafı geçirmiyo ibraz etmek durumundasınız 120 lv türk parası ile 145 tlye yapıla biliyor birde otoban parası vinetka vignette dedikleri bir yol ücreti var tüm bg için geçerli eğer almaz iseniz polis yakaladığında 50 lv cezası var biz sınırda ve sınırdan çıkışta bulamadığımız için ilk 30 km lik mesafede polis çevirdi ve ilk sorduğu şey idi
ve bizde sınırda olmadığını ve ilk büyük şehir burgazda bulabileceğimizin söylendiğini belirttik bereket insaflı imiş komşumuzun polisi gönderdi bizi yolların bir kısmı çok güzel yeryer bozukluklar var ancak eskiye nazaran çok bize göre daha hesaplı mazot cabası yalnız 4 vitesle yol çekilmiyo 5 kesinlikle istiyo
bulgaristandan bir kaç kare sınırdan sonra
en alttaki resimde yakıt fiyatları