Gönderen Konu: KALORİFERİNDEN PİS KOKU GELEN ve FAZLA ISITMIYOR DİYENLER ___BUYRUN___  (Okunma sayısı 28503 defa)

Çevrimdışı akdenizli

• Profili Görüntüle
1- Arkadaşlar kaloriferi SICAK konumuna aldığınızda içeri difüzörden( Konsoldaki hava gelen ızgaralardan ) pis koku, yağ kokusu, yağ buharı ya da duman geliyorsa eğer sorun %99 kalorifer peteğindedir. Peteği temizlemek ya da değiştirmek gerekir.

2- Aracın ısı göstergesi 90 derece olmasına rağmen çok az sıcaklık veriyorsa sorun yine kalorifer peteği veya sisteminden kaynaklanır. kalorifer peteği tıkanmış olabilir.

3- Kaloriferden sıcak ya ada soğuk konumunda toz yada aynı kalıcı bir pis koku geliyorsa buda polen filtresinden kaynaklanır.

4- Yine kaloriferden sıcak ya ada soğuk konumunda iken fan güçsüz üflüyorsa ya polen filtresi çok tıkanmıştır. ya da kalorifer fan motoru arızalanmıştır.

Buyrun;

KALORİFER PETEĞİNİ SÖKMEK İÇİN ARACIN ÇN KONSOLUNUN DA SÖKÜLMESİ GEREKİYOR. GOLF4 ÜNDE EN OLUMSUZ YÖNLERİNDEN BİRİSİDE BU :(

Uploaded with ImageShack.us

KALORİFER PETEĞİ: BÜTÜN BU KADAR UĞRAŞ SADECE BUNA ULAŞABİLMEK İÇİN..
NOT : Aracınızda uzun süre antifiriz kullanılmamışsa, antifirizi dozundan daha az koyun fazla koyarsanız. radyatör ve kalorifer peteklerini delebilir. Sonra çok uğraşırsınız.

POLEN FİLTRESİ İÇİN İSE AŞAĞIDAKİ SARI OKLARIN BULUNDUĞU YERDEKİ 4 VİDAYI SÖKÜYORUZ.

YİNE SARI OKUN GÖSTERDİĞİ KAPUTUN FİTİLİNİ Bİ 40-50 CM KADAR KALDIRARAK SÖKÜN.

OKLARIN OLDUĞU YERDEN TUTARAK BİRAZ KENDİNİZE VE BİRAZDA YUKARI DOĞRU KALDIRARAK ÇEKİN.

BU TIRNAKLARI AYIRIP FİLTREYİ YUKARI KALDIRARAK ÇIKARIN.

FİLTREYİ BU ŞEKİLDE DIŞARI ÇIKARIN

BELKİ FİLTRENİZ BU ŞEKİLDE OLABİLİR. 10-15 TL VEREREK YENİ BİR POLEN FİLTRESİ ALIP TAKMAK GEREKEBİLİR.

POLEN FİLTRESİNİ SÖKTÜĞÜNÜZ YERDEN BAKTIĞINIZDA AŞAĞIDAKİ KALORİFER MOTORUNU DA GÖREBİLİRSİNİZ.

HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ KAZASIZ BELASIZ GÜNLER ARKADAŞLAR.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2012, 14:01:20 Gönderen: akdenizli »
Bana aklı başında bir insan gösterin, onu sizin için tedavi edeyim.  (Carl Gustav Jung)

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
ellerine sağlık güzel anlatım olmuş

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
Resimler süper olmuş elinize sağlık.

Bende en sıcak konuma getirdiğimde biraz yağ kokusu geliyor polen filtresinin arasına parfümlü araç kokusundan koydum biraz kesti ama konsolu sökmeden bir çözüm varsa iyi olur.

Ben motor terleme yaptığı için ısındığında o koku geliyor sanıyordum motoru yıkamayı düşünüyordum ama bi durdum şimdi  ???
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı akdenizli

• Profili Görüntüle
Resimler süper olmuş elinize sağlık.

Bende en sıcak konuma getirdiğimde biraz yağ kokusu geliyor polen filtresinin arasına parfümlü araç kokusundan koydum biraz kesti ama konsolu sökmeden bir çözüm varsa iyi olur.

Ben motor terleme yaptığı için ısındığında o koku geliyor sanıyordum motoru yıkamayı düşünüyordum ama bi durdum şimdi  ???

Ben sıcak konuma getirdiğimde yağ kokusunu bırak da dumanı geliyor. Sonuçta öyle yada böyle oraya giren hava, polen filtresinden geçiyor. içeri gelen duman polen filtresinden geçmiş olsaydı polen filtresinin çok kötü kokması berbat durumda olması gerekirdi.
ama benim polen filtrem gayet iyi durumda bu da demek oluyorki;
Kalorifer peteğim de yağ kalıntısı ya da küçük antifiriz sızıntısı vs. var ve petek ısınınca da içeriyi berbat ediyor. :(
Bana aklı başında bir insan gösterin, onu sizin için tedavi edeyim.  (Carl Gustav Jung)

Çevrimdışı gökhanpolizei

• Profili Görüntüle
benım bulunduğum şehirde bu ön konsolu sökebılecek bır usta tanımıyorum sökse gerı takamaz :D

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
eline sağlık bu ısıtma sistemi için bize iyi bir bilgilendirme mesajı olmuş oldu.bende şu cümlenize takıldım sormadan edemedim.şimdi benim araç uzun yıllar izmirde kullanıldığı için antifiriz koyulmamış.şimdi biz iç anadoluda donduğumuz için antifiriz koymadan olmaz -30 derecede ölçümü.geleceğim nokta uzun süre antifiriz koyulmamış araca fazla antifiriz koymayın demişsiniz. yoksa radyatör ve kalorifer peteklerini delebilir demişsiniz.şimdi bunun bi ölçüsü varmı sizce bu koyduğumuz antifiriz peteklere zarar veririmi hocam.

Çevrimdışı akdenizli

• Profili Görüntüle
eline sağlık bu ısıtma sistemi için bize iyi bir bilgilendirme mesajı olmuş oldu.bende şu cümlenize takıldım sormadan edemedim.şimdi benim araç uzun yıllar izmirde kullanıldığı için antifiriz koyulmamış.şimdi biz iç anadoluda donduğumuz için antifiriz koymadan olmaz -30 derecede ölçümü.geleceğim nokta uzun süre antifiriz koyulmamış araca fazla antifiriz koymayın demişsiniz. yoksa radyatör ve kalorifer peteklerini delebilir demişsiniz.şimdi bunun bi ölçüsü varmı sizce bu koyduğumuz antifiriz peteklere zarar veririmi hocam.

antifiriz 4 işe yarar:
1- Kanalların kireç tutmasını engellemek
2- Paslanmayı önlemek
3- Yazları suyun kaynamasını önlemek (hararet yapmasını)
4- Kışları suyun donmasını önlemek

antifiriz kullanılmayan bir arabadaki kanallar yazın daha sıcak, kışın da daha soğuk halleri gördüğü için. metalin çatlama olasılığı da artar ve sadece su kullanıldığı için kanalların içi kireçlidir. yada paslanmış olabilir ki paslanan bir metalin pası alınırsa incelmiş olur. olası bir çatlak olursa da, kireç çatlağı çabuk kapatır.
Şimdi birden antifirizi koyarsanız antirifiz bütün kireçleri temizler ve çatlaklar yarıklara dönüşebilir. Normalde 1,5 - 2 litre kırmızı antifiriz antifiriz konulması gerekli ama siz yarım litre yada 1 litre arası antifirizi suyla karıştırarak ilave edebilirsiniz.
az dozda koyarsanız pasları ve kireçleri kökünden kazıyamaz fakat suyun kışın donmamasına yazında suyun kaynamamasına yardımcı olur.
Ama bu sadece olası bir ihtimal ama yüksek bir ihtimal.

su haznesinin seviyesini MAX yazan yerde (ortada) bırakırsanız iyi olur. haznenin kapağa yakın olan yerdeki ince hortumu çıkarın, araç rolantide çalışırken orda devirdaim ettiği suyu oradan atacaktır. o su dışarıya akadursun. antifirizli karışımı hazneye ilave edip ince hortumdan kırmızı rengi gördüğünde hortumu hemen takın ki antifiriz boşa gitmesin
Bende antalyada oturuyorum ama antifirizimi eksik etmem. yazın su kaynatmamak ve kanalları sağlıklı tutmak için...

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
hocam açıklamalarınız çok güzel olmuş teşekkürler.araba 8 aydır antifirizli kullanılıyor.zaten aldığımdan beri araba su eksiltiyor bakalım 3 hafta önce parça değiştirdim bu sefer kesilir umarım.bu sorunlar bile sürekli su  kullanımından dolayı çıkmıştır.boruları çatlatmıştır.yani antifirizi kullanmanız hakkaten isabet bu aracada basıl kullanmamışlar hayret ediyom hala nasıl bir anlayışsa.
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2012, 10:13:44 Gönderen: yakalı »

Çevrimdışı akdenizli

• Profili Görüntüle
hocam açıklamalarınız çok güzel olmuş teşekkürler.araba 8 aydır antifirizli kullanılıyor.zaten aldığımdan beri araba su eksiltiyor bakalım 3 hafta önce parça değiştirdim bu sefer kesilir umarım.bu sorunlar bile sürekli su  kullanımından dolayı çıkmıştır.boruları çatlatmıştır.yani antifirizi kullanmanız hakkaten isabet bu aracada basıl kullanmamışlar hayret ediyom hala nasıl bir anlayışsa.

herkes senin benim gibi bakmıyor ki arabasına. afedersiniz parası olan eşeğe biner gibi biniyor. firen balatasıymış baskı balatasıymış anca yolda kalırlarsa ilgileniyorlar. habire çarpıp sürtüyorlar... normaldir...

Araç bir tutkudur aslında. bizlerde de bu tutku olmasaydı bu tür forumlara üye olmazdık. ;)
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2012, 14:04:26 Gönderen: akdenizli »

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
 :sevgi: :saygılar
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
kesinlikle hocam herkes bizler gibi değil.aracı toparlamaya çalışıyorum şimdi balatalarda değişti kafamızda en ufak bi takıntı kalmamalı  :)  sizin ve diğer arkadaşların sayesinde araçlarımızın en iyi şekilde problemlerini çözmek için çok güzel bir platform iyiki burdayız :sevgi:

Çevrimdışı hasoci

• Profili Görüntüle
herkes senin benim gibi bakmıyor ki arabasına. afedersiniz parası olan eşeğe biner gibi biniyor. firen balatasıymış baskı balatasıymış anca yolda kalırlarsa ilgileniyorlar. habire çarpıp sürtüyorlar... normaldir...

Araç bir tutkudur aslında. bizlerde de bu tutku olmasaydı bu tür forumlara üye olmazdık. ;)
Hocam konuyu açtığınız için bende teşekkür ederim. İzmir'de ikamet ediyorum, havaların soğumasıyla beraber kaloriferi sıcağa aldığımda kalerifer çıkışlarından beyaz dumanların geldiğini gördüğümde çok korkmuştum, camları açıp yola devam ettiğimde duman geçti ama kötü koku gelmeye başladı, klimayı açıp sıcak konumda sürüşe devam ettiğimde koku kesiliyor ama klimayı kapatınca koku gelmeye başlıyor.. Polen filtresini değiştirdim, koku hala devam ediyor. Antifiriz geçen sene ilave etmiştim bu sene henüz ilave etmedim, bununla alakası olabilir mi? Yada ilk mesajınızdaki gibi Kalorifer peteği mi sıkıntılıdır?
96 HB 1.6 LPG Laci Polo

Çevrimdışı zekeriya7410

• Profili Görüntüle
Ellerinize sağlık artı olarak birşey eklemek istiyorum geçenlerde usta petek tıkanmış vs. Konuştu aklıma direk gogusun sokulmesı geldı  yaptırırım yaptrmam derken dısardan bı aletle petegın 2 cıkısına bağlıyo ve sıcak su ve ilaçla temizliyo ve bayada bı faydası oldu baya bı verimı arttı 70-80 lira arası,ha bu arada 300 lıra ıstıyolar sokmeye :) 100 de petek 400 

iyi gunler kazasız belasız surusler

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
işte bu yuzden bu forumu sevıyorum on numara anlatım  ellerıne sağlık kardeş