Gönderen Konu: EPC Işığının Yanıp Çekişten Düşmesi  (Okunma sayısı 7620 defa)

Çevrimdışı wwank

• Profili Görüntüle
EPC Işığının Yanıp Çekişten Düşmesi
« : 03 Aralık 2012, 02:29:31 »
Arkadaşlar ben bu forumu yeni keşfettim ve çok sevindim keşfettiğim için. benim 2003 model comfortline otomatik vites GOLF'üm var. arabayı aldıktan 1 hafta sonra EPS lambası yanmaya başladı . Lamba yanınca araba acayip çekişten düşüyor ve 80'i geçmiyor. ankarada gitmediğim usta kalmadı en meşhurları da dahil. 2000 tl civarında para harcadım ama hala çözüm olmadı. gaz kelebeği değişti,  egr değişti, lamda sensörü değişti oksijen sensörü değişti ama hala bi değişiklik yok. şimdide gaz pedalı hatası veriyor ona da 500 tl diyolar. neyapacağımı şaşırdım bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. bazen arabayı yakasım geliyor...

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: EPC Işığının Yanıp Çekişten Düşmesi
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2012, 10:03:22 »
EPC boğaz kelebeğinin oradan yapabilir hocam boğaz kelebeğinin altındaki bi kısım var oraları temizlettirin küçük borular fln var onları temizletin

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2012, 17:32:27 »
Bilgisayara bağlandığı zaman ne hata veriyor?

Belkide çok küçük bir olay. Bobin vs gibi.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2012, 17:39:50 »
EPC, eğer bir hata varsa elektronik olarak o zaman.
EPC yandığında da araca zarar vermemek için araç elektronik olarak da hız ve devri limityor olabilir.

O nedenle EPC ışığının neden yandğını bulup, problemi çözmeniz gerekiyor.
EPC ışığı yandığı için çekişten düşüyor olabilirsiniz.
Çekişten düştüğünüz için yanmıyor olabilir.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı wwank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2012, 07:52:47 »
yok zaten epc yandığı an çeki,şten düşüyor ve yığılıp kalıyor araba. makinaya bağlattığımız her seferde farklı bir şey gösterdi. önce egr dedi onu değiştirdim. sonra boğaz kelebeği dedi onu değiştirdim. sonra oksijen sensörü dedi o değişti şimdi de gaz pedalı diyor. ama ilginç olanı epc yandığında bazen emission workshop diyor  bazen de engine workshop diyor. bazen araba yı çalıştırdığımda devir saati 10 la 15 arasında hızlıca inip kalkıyor ve gaz devreden çıkıyor.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2012, 08:09:48 »
beyin değildir inşallah

Çevrimdışı bugrabey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2012, 19:10:08 »
Arkadaşlar ben bu forumu yeni keşfettim ve çok sevindim keşfettiğim için. benim 2003 model comfortline otomatik vites GOLF'üm var. arabayı aldıktan 1 hafta sonra EPS lambası yanmaya başladı . Lamba yanınca araba acayip çekişten düşüyor ve 80'i geçmiyor. ankarada gitmediğim usta kalmadı en meşhurları da dahil. 2000 tl civarında para harcadım ama hala çözüm olmadı. gaz kelebeği değişti,  egr değişti, lamda sensörü değişti oksijen sensörü değişti ama hala bi değişiklik yok. şimdide gaz pedalı hatası veriyor ona da 500 tl diyolar. neyapacağımı şaşırdım bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. bazen arabayı yakasım geliyor...
öncelikle gecmiş olsun kardeş.ztn su bilgisayar zımbırtıları cıktı usta falan kalmadı piyasada ya neyse. kardeş o olay benm de başıma gelmişti.ışık yandıktan sonra gaza asılıyordum asılıyordum gıtmıyordu.sanayiye vardım,usta bir kac kere kapatıp actı kontagı,sonra calıstırdı aracı bu kez yanmadı o ısık.sonra hemen vaga bagladık eski kayıtlardan gaz pedali sensoru mu ne oyle bir hata cıktı.usta aldıgın benzinden oluyor dedi bana.opet 95 lık onerdi.(antalyadayım) hakketen de o zmn cakırlar yolunda bi shell mi fuel mı ne var ordan almıstım.o benzin bitene kadar beni bezdırdı,sonra da hıc aynı hata cıkmadı allaha sukur..