slm arkadaşlar.
sorunu yazmıştım, şükür aracımın sorununu hallettim çözümünü de yazayım
Araçta ki sorun için bir kaç ustaya gittim, birçoğu farklı çözüm önerisi söyledi bu yüzden sorunu halletmem biraz uzun sürdü. İlk götürdüğüm ustanın dediği gibi aracımın problemi sol ön kapı kilidinden bahsetmişti, ışık bu yüzden açık kalıyor ve 4 lüler uyarı amaçlı bu yüzden yanıyormuş. Tamirini yapan usta önce beyin kısmında arıza olup olmadığını kontrol etti, kontrolü esnasında aracın daha önce bu konu ile ilgili olarak tadilat gördüğünü içerisindeki aksam ve kablolarla tabiri caizse ispatladı. Bi kaç kontrol sonra sorunun araç kilit kısmını kontrol etti ve Ankara Yıldız Oto sanayiden orijinal çıkma parça ile yapılan değişim sonrası bu sorun tamamen halloldu. Ayrıca beyin kısmı ve evvel ki tadilatta ki kabloların daha iyi kablolarla değişimini sağladı.Ve sonuç olarak 125 TL maliyetle sorunum giderildi. (Konuştuğum bi kaç usta; 175, 200, 250 TL fiyat söylemişlerdi..)
Bu konu ile ilgili çıkarımlarım;
- "Ben sorunu anladım hemen çözerim" diyen ustaya güvenmeme,
- Aracı nemli ortamda bırakmama, gerekli temizliğini yapma ve su kaçma riskini engellemeye çalışma (kapı menteşe üst kısmında bulunan koruma kısmının su geçirmezliği kontrolü),
- Araç uyarı verdiği zaman kontrol etme ve gerekirse tadilatı için fazla zaman geçirmeme (Açık kalan ışıkların -özellikle kış ayı gibi ihtiyaç duyulan zamanda- akü ömrünü tüketmemesi için)
Ayrıca:
- Kilidi arızalı dahi olsa, kilidi manüel olarak kapanabilen ve kilidi normal bir vaziyette açılabilen,
- Uyarı için ışığı belli bir süre açık vaziyette bırakan ve akünün ömrünü fazla tüketmemesi, tasarruf yapabilmesi için otomatik kapatan,
- Sürekli arıza uyarısı vermeyip insanın başını ağrıtmayan
- Sürüldüğü zaman keyif veren araçtır
Volkswagen