biri debriyaj teli diyor, biri şanzuman yağı diyor biri top diyor. kafayı bozacağım
şimdi ustaya gidip desem ki , usta bunun altında bir top varmış onu değiştir desem, adam bilmiyorsa kurcalayacak, yok şanzuman indi diyecek para isteyecek , yapamaycak elinde kalacak vs.vs. zamanında şaşmazda bir ustaya sormuştum dedi ki bu vites kolunun altında onu ayarı var oradan yaparım demişti. yani herkes farklı birşey diyor. bu işi hakikaten bilen bir usta lazım bize.
biri gelse dese ki, bana 250 tl ver, ama viteslerini şıkır şıkır yapacağım , 3-4 sene de garanti sana dese, nerdeyse tamam diyecek duruma geldik. bu vites illet vallahi
1-2-3-4 eyvallah bir şekilde geçiyor. 5 vites ölüm sanki. taaa en dipte en sağda bi yerde, yanında biri oturursa töbe geçiremezsin, ya rica etceksin bacağını kendine çekecek ya da 4 de bağırta bağırta gideceksin. eğer kaynanan oturursa yanında 2 seçenek mecbur oluyor.
geri vites daha da beter. taktım zannedersin, artık nereye girdiyse meret cırrr cırrr öter ama gitmez araba. soğuk havada geriyle arabayı hareket ettiremezsin . önce 1 e tak 10 cm öne git. sonra geriye tak.
eğer bu vites illetini düzgün bir şekilde çözen varsa ustasını da buraya yazsın. biz de gidelim. ardahanda olsa bile gideceğim artık.