hocam ikinci el araba işi şans işi almasıda satmasıda mesele ben olsam sizin yerinizde 0 araba bakardım temiz binilen 0 km araba eskise bile ikinci elde
çok değer kaybetmiyor hazır kredi faizleri bu kadar düşmüşken aydan aya öderdim bu dediğimi ben yapamıyorum ev alma hususunda üzerimde acayip bir mahalle baskısı var
borçtan yeni çıktım. sıfır araç için ciddi bir borç altına girmem gerekiyor. açıkçası kendimi çok sıkıştırmak istemedim. kaç yıldır tatil yapamadım ve mesela yazın güzel biir tatil yapmak istiyorum. sıkıntıya gelemeyeceğim yani.
ha şu da var. ordu a.ş den 2 günde bir sms geliyor clio 29000 vs. bütçeme bi 4-5 bin daha eklesem dediğinizi gerçekleştiririm. ama alacağım araç clio olur. vw olmaz. içine canımı çocuklarımın ve eşimin canını koyup yazın yollarda 5000 km gezdireceğim araç clio olsun istemem açıkçası. memleketler uzak olmasa, tatil planları yakında olsa veya hep şehir içi kullanım olsa clio da alınır dacia da alınır da... işte.
ilk yola çıkarken de dedim ki "alman olacak alman olmazsa japon." benim için en önemli kriter güvenlik. sonra konfor. yakıt ekonomisi ve satılabilirlik daha sonra. volvo da baktım mesela bir ara. ama hep sedan baktım. mantık evliliği yapmak gibi. fakat sonra "başlarım bagajına bilmemnesine ben çocukluğumdan beri golf hayranıyım. ben golf alacağım." dedim. mesela diğer başlıkta bahsini ettiğim golf 5ten vazgeçmemin başlıca sebebi de buydu. mk5 i golf gibi göremedim. hala göremiyorum. konforuna teknolojisine güvenliğine lafım yok. ama ben golf alacağım.
golf olmazsa passat veya A4 başka araç bakmıyorum şu an.