Arkadaşlar herkese selamlar. VW'nin Golf II'ler üzerinde kullandığı 1.8 motorlar ile ilgili bilgiye ihtiyacım var, ilgilendiğim 91 model bir Golf üzerinde 1.8 motor var, Lpg'li; araç GTi değil; 4 kapılı, arka sağ köşesinde de GL yazıyor.
Bu konuyu baştan sona inceledim, verdiğiniz linklerden de faydalanmaya çalıştım ancak 91 yılında bir çok farklı 1.8 lt hacimli motordan bahsediliyor.
Bunlar;
"GU kodlu 90 hp",
"RP kodlu 90 hp",
"1P kodlu 98 hp",
"RV kodlu 105 hp",
"PF kodlu 107 hp",
"PB kodlu 112 hp",
"PL kodlu 129 hp",
"KR kodlu 139 hp",
"PG kodlu 160 hp".
Bunların arasından en azından PL, KR veya PG olanlardan birisi olmadığına eminim. Hatta RV ve PF de değildir. 90 küsür beygir üretenlerden birisidir muhtemelen ama hangisi?
Fotoğraflardan neyin ne olduğunu çıkaramıyorum, ancak karbüratörlü veya enjeksiyonlu oldukları anlaşılıyor. Bu fotoğraftaki motor hangi motordur, tek nokta mı yoksa çok nokta enjeksiyonlu mu, LPG'de verim veren ve 1.6'lar gibi sorunsuz bir motor mudur? Yakıt tüketimi günümüz koşullarında beni ağlatır mı? 30-35 kuruşa kadar kabulüm. Zira artık günlük koşullarda 30 kuruşun altında yakan otomobil çok az...
Fotoğrafı burada;
Araç belki de forumdan birisine ait bilmiyorum ama araştırıp öğrenmek zorundayım. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum...