8v-16v kapak uygulaması ; VW motorların parçaları genel anlamda birbiri ile uyumludur olmaz diye birşey yok, yapılır yapılmasına ama bu senin bu konudaki kararlılığına bağlı.
Bu konu hakkında çeşitli forumlarda aklımda kalanları yazıyorum bilgilerin doğruluğu konusunda bir iddam yok fikir amaçlıdır, öncelikle blok, krank, piston aynı tek fark kapaktan kaynaklanıyor bununla birlikte manifoldlar, şanzıman, ateşleme sisteminde farklar mevcut, yağ ve benzin pompaları, enjektör yerleri farklı. ABF motorun parçaları ile bu işlemin yapılmasının daha kolay olduğunu söyleyenler var. Direk bir uygulama değil uğraştırıcak farklar var ama bu farkların detayını bulamadım, bir çok kişide bununla uğraşmak yerine komple motor almanın daha kolay zahmetsiz sorunsuz olucağını yazmış. Diğer bir konuda motor hacmini 2.0 e çıkartmak böylece 1.8 16v den daha iyi performans elde edileneceği. 8v - 16v konusunda her iki motoru yanyana koyup söküp karşılaştırmadan işin detayına inmek zor. Bana kalırsa takıcağın yüksek dereceli bir egzantirik ve yazılım işini görür.