Gönderen Konu: golf 4 geç çalışma problemi yardım lütfen.  (Okunma sayısı 9669 defa)

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
golf 4 geç çalışma problemi yardım lütfen.
« : 19 Aralık 2012, 00:18:21 »
arkadaşlar 2000 model golf comf aracım yazın sonuna kadar hiçbir problem yoktu son bir kaç gündür havanın eksilere düşmesiyle sabahları ilk çalıştırmada ve daha sonrasındaki 1 saati geçen sürelerde 4-5 derecede bile gıv gıv 5-10 sn sonra alıyor marşı aküm yeni marş sağlıklı basıyor. soğukla etkilenen parça yada mekanizma sizce hangisidir başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim şimdi gidipte sanayiye abi komurlerden abi burçlardan diyip hepsini değiştirmeyelim.
abs siz olur bbs siz asla..

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: golf 4 geç çalışma problemi yardım lütfen.
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2012, 01:17:41 »
arkadaşlar 2000 model golf comf aracım yazın sonuna kadar hiçbir problem yoktu son bir kaç gündür havanın eksilere düşmesiyle sabahları ilk çalıştırmada ve daha sonrasındaki 1 saati geçen sürelerde 4-5 derecede bile gıv gıv 5-10 sn sonra alıyor marşı aküm yeni marş sağlıklı basıyor. soğukla etkilenen parça yada mekanizma sizce hangisidir başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim şimdi gidipte sanayiye abi komurlerden abi burçlardan diyip hepsini değiştirmeyelim.
+1 benimkide bu şekilde ama gece bırakıp sabah çalıştırdığımda oluyor 1 saat sonra değil

Çevrimdışı bugrabey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2012, 05:11:27 »
+1 bende de aynı problem var. Allahtan antalyadayım, heralde başka yerde olsam hiç çalışmayacak.

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2012, 06:01:57 »
Bende aynı durumdan mağdurum. Aküyü, aracı alırken sahibi sıfır akü var bagajda onu taktırırsın dedi. Daha 2 yıl olmadı. Geçen yıl yoktu böyle bir sorun ama bu yıl başladı. Hatta marşa basıyorum çalışmıyor, aracın saati sıfırlanıyor  >:(

Ayrıca çok soğuklarda marşa basmadan önce akünün üstüne ılık su dökün. Araç daha rahat çalışır. (Sadece tavsiye)
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2012, 06:02:33 Gönderen: west_55 »

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2012, 20:14:05 »
Bende aynı durumdan mağdurum. Aküyü, aracı alırken sahibi sıfır akü var bagajda onu taktırırsın dedi. Daha 2 yıl olmadı. Geçen yıl yoktu böyle bir sorun ama bu yıl başladı. Hatta marşa basıyorum çalışmıyor, aracın saati sıfırlanıyor  >:(

Ayrıca çok soğuklarda marşa basmadan önce akünün üstüne ılık su dökün. Araç daha rahat çalışır. (Sadece tavsiye)
senn sorunun aküden saat sıfırlanıyor ise akünü değiştir aynısı bana oldu  acaip zor çalışıyordu. şimdide ne hikmet bir kaç saniye gıvladıktan sonra çalışor.

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2012, 21:26:08 »
benzin pompasindan olabilir diye dusunuyorum, araca girdiginizde pompanin calisma sesini duyuyormusunuz ?

Çevrimdışı bugrabey

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2012, 21:47:43 »
benzin pompasindan olabilir diye dusunuyorum, araca girdiginizde pompanin calisma sesini duyuyormusunuz ?
yok kardes calisiyor pompa.hatta bi ara calismama problemi olmustu,hararet musurunden kaynaklandigini bulmadan once bakmistik ona acaba pompadan mi diye.ztn mars almayip tekrar kontak cevirmeye grk kalmiyor ama eskisi gibi tak diye almiyor,geveliyor biraz:(

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2012, 22:30:37 »
hiç dinlemedim benzin pompası sesini acaba nasıl bir sesi varki:S benzin pompasından olacağını sanmam çunkü soğuklarla bir alakası var gibime geliyor yağ kalınlastı benzin buharlasmıyor acaba geçmi ateşleme yapıyor. yani bujilerden olabılırmı doğrusu merak içerisindeyim.

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2012, 23:05:53 »

Pompa sesini duyuyorum. Kontak açılınca ses geliyor, 3-4 saniye sonra pompa sesi kesiliyor. Marşa basıyorum, 5-6 saniye sonra saatler sıfırlanıyor. Bugün ılık su dökerek çalıştırdım. Pompa yada farklı bir aksamdan kaynaklı sorun olsa aküye su döktüğümde yine çalışmazdı sanırım.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2012, 23:08:58 Gönderen: west_55 »

Çevrimdışı gokeri06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2012, 23:11:54 »
eğer kapı sviciniz bozuk değilse şoför kapınızı açtığınız anda dızzzzzttt diye ince bi ses duyuluyor o benzin pompasının sesi olması lazım...

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2012, 23:31:36 »
eğer kapı sviciniz bozuk değilse şoför kapınızı açtığınız anda dızzzzzttt diye ince bi ses duyuluyor o benzin pompasının sesi olması lazım...
evet aynen o ses. Baska bi fikrim yok acikcasi :)

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2012, 23:32:36 »
evet aynen o ses. Baska bi fikrim yok acikcasi :)

ben araç normal çalışırkende duymadım o sesi yada dıkkat etmedim enteresan
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2012, 23:33:45 Gönderen: tugaysaban »

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Aralık 2012, 02:30:41 »
arkadaslar dun gıttım sanayıye ve ustam motordan yada mekanık elektronık kısımlardan kaynaklanmıyor dedi. gazcıya gıtmemı onerdi regulator değişti 150 tl şu an tek marş çalışıyor sabahları. gazla ne alakası var sorusunu bende elbette sordum cunku gazda çalısmıyor araba. regulator dedikleri ufak cıhaz gazı kesmiyor ve gaz akışı devam ettığınden hem aracın gazla karısık çalısması hemde manıfoldun gazla dolması sonucu gec calısma olcagını soledıler hakıkattende sorun çözüldü.

Çevrimdışı vredd

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 24 Aralık 2012, 12:47:54 »
Merhabalar bende benzer bir sorun yaşıyorum bende ki durum şöyle ki araç marşa bastığımda gaza basmadan devri 3000 seviyesine getirmeden çalışmıyor ve bazen ben marşa bastığım sırada gaz vermeye çalışsam da araç stop ediyor.Ayrıca motor soğukken hızı düşürdüğümde(bir rampa veya çukur nedeniyle bazen stop ediyor) sizde bu sorunları yaşadınız mı?Yardımcı olursanız sevinirim