Gönderen Konu: golf gti hakkında  (Okunma sayısı 4947 defa)

Çevrimdışı magneflow

• Profili Görüntüle
golf gti hakkında
« : 19 Aralık 2012, 21:27:25 »
aracın yağı filtresi polen filtresini değiştircem ne kadar yağ gerekli olcak ne marka ve nasıl bir yağ alayım
golflerde rolanti olayı nasıl oluyor ?

ilk çalışmada araç ısınmadan yürümüyor direksiyon tam sağ ve tam sol yapmaya çalışınca direk stop ediyor araç bunun sebebi ne olabailir..
ateşleme ve açık hava filtresinin buna etkisi olurmu ?

Çevrimdışı ousantkn

• Profili Görüntüle
Ynt: golf gti hakkında
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2012, 21:34:24 »
Bn castrl koydum magnatech 10-40 bi kutu yetiyor 40-50 tl arasinbir fiyati var polen ve yag filtresi cok pahali degil 10 ar lira da onlar tutar diye tahmin ediyorum stop etme konusunda bi fikrm yok bnm arcmda gti ama boyle bir sorun hic yasamadim ???

Çevrimdışı magneflow

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2012, 21:38:50 »
Bn castrl koydum magnatech 10-40 bi kutu yetiyor 40-50 tl arasinbir fiyati var polen ve yag filtresi cok pahali degil 10 ar lira da onlar tutar diye tahmin ediyorum stop etme konusunda bi fikrm yok bnm arcmda gti ama boyle bir sorun hic yasamadim ???

yani stop etme rolantide bir enayilik olduğu kesin hani tam kırınca fazla durma derler ya bu daha kırmadan satop etcek kadar oluyor tam kırınca cart diye bırakıyor kendini ... araç 2000 motor ya benim tahminim 4250 felan yağ alır diye düşündüm o yuüzden soruyorum.. aslında mobil 0-40 diyen çok ama kararsız kaldım..

Çevrimdışı ousantkn

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2012, 21:42:44 »
Km yuksekse yagi inceltmek mantiksiz sonucta bu araclar yapilirken o kadar ince yag yoktu ve standartin10/40 daha ince koyan var performans icin ama surekli kontrl etmek zorunda kalicaksin acaba eksilttimi diye. rolantiyide ilk calistrinca yuksek calisio 1.1 de fln sogukken benim araba o sira yurumuom bekliyorum kendi kendine ayarlio sonra 0.9 cekio isininca ayni sorun devam ediomu sende

Çevrimdışı magneflow

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2012, 21:45:12 »
benim rolanti yükselmiyor :) ki pırpır çalışıyor sonra kendine geliyor :D acaba jıgle felanmı bozuk :S

Çevrimdışı ousantkn

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2012, 22:07:35 »
Oyle cekick bi jigle yok aracta otomatik hava filtresinden bi boru cikio dar bi boru manifoltun ordaki plastgin altinda bir yere grio o ayarlio diye biliyrm ben onda bi sikinti olabilir tam anlayan birine sormak lazim  :D

Çevrimdışı safakaksu90

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 20 Aralık 2012, 23:36:01 »
otomatik jiglede sorun olabilir abi gerçi bilmiyorum mk3 ler otomatik jiglemi :D

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Aralık 2012, 00:24:20 »
rolantı motorunda sorun olablir. Yag 4.5 lt alır. Mobıl 5.40tam sentetk ônerırm. 
Exclusive Garage

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Aralık 2012, 00:25:56 »
rolantı motorunda sorun olablir. Yag 4.5 lt alır. Mobıl 5.40tam sentetk ônerırm. 
Exclusive Garage

Çevrimdışı magneflow

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 21 Aralık 2012, 01:00:17 »
eyw. arkadaşlar saolun bakalım giricem servise ne çıkarsa paylaşırım sizinle...
kar yağmasa iyiydi ama :) sanayide soğuk yemeyeli uzun zaman olmuştu.. :D

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 21 Aralık 2012, 01:26:44 »
rolanti motoruna baktirin, muhtemelen onda sorun vardir..
yag icin ise fabrikasyon yag ne kullaniliyorsa ondan sasmayin..
oyle ince yag iyidir vs gibi birsey yok..
zaten atmosferik araba, oyle ince yaglara ihtiyac duyulacak bi durum yok..
yagda farkliliga gitmek demek yataklarda sorun olusturmak demektir..
yatak bosluklari ile kullanilan yag yakindan ilgilidir..

Çevrimdışı magneflow

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 21 Aralık 2012, 15:48:10 »
yağ 10/40 mobil ile değişti fren balataları diskler hidrolik yağı direkyon yağı anti,friz polen filtresi yağ filtresi vs. hepsi yenilendi ... termostat ve devirdaim değişti rot kolları rotiller değişti boğaz kelebelek temizlendi fren hortumları değişti ...adaptasyon ve makineye yarın bağlancak olmadı hafta içi gitcem. rolanti biraz daha iyileşti... aracın yürüre bakıldı :D anlıcanız ama can sıkan nokta aracı kaldırıken ön tablalar yerşelti fakat oda ne çürük.. aracın altında iki kapı tarafında maşpiyellerden başlamış bitmiş artık çürümüş içeri çöktü fazla büyük değil ama canımı baya sıktı artık yaza doğru güzel bir elden geçer sebebide aracın altında egzostçu kayn ak yapmış koruma malzemesi yan mış ordan sul aldıkça çürüme yapmış dediler.. ya çok işim var çok :D ama adam edicem allahın izniyle

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 21 Aralık 2012, 19:08:26 »
yağ 10/40 mobil ile değişti fren balataları diskler hidrolik yağı direkyon yağı anti,friz polen filtresi yağ filtresi vs. hepsi yenilendi ... termostat ve devirdaim değişti rot kolları rotiller değişti boğaz kelebelek temizlendi fren hortumları değişti ...adaptasyon ve makineye yarın bağlancak olmadı hafta içi gitcem. rolanti biraz daha iyileşti... aracın yürüre bakıldı :D anlıcanız ama can sıkan nokta aracı kaldırıken ön tablalar yerşelti fakat oda ne çürük.. aracın altında iki kapı tarafında maşpiyellerden başlamış bitmiş artık çürümüş içeri çöktü fazla büyük değil ama canımı baya sıktı artık yaza doğru güzel bir elden geçer sebebide aracın altında egzostçu kayn ak yapmış koruma malzemesi yan mış ordan sul aldıkça çürüme yapmış dediler.. ya çok işim var çok :D ama adam edicem allahın izniyle

o çürüme mevzusu hepsinde var ben yaptırdım çok şükür:
=)
Exclusive Garage

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2012, 20:52:33 »
golf 3lerin en zayıf noktası..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline