bugün toplam 260-270 km yol yaptık. Akhisar Torbalı Akhisar. araçta ben dahil toplam 400 kg yük ve yolcu vardı. düz yolda 90-100 km kullandım. ama hem gidişte hem dönüşte Manisa İzmir arasında sabuncubeli geçidindeki rampalarda power kullandım. otobanda da bir ara 170 km hıza kadar çıktım. yakıta acıyıp çektim ayağımı gazdan.
dönüşte yol bilgisayarında ortalama 8,3 lt yakıt tüketimi gördüm. bence gayet makul bu kullanıma göre.yolda bir ara düzlükte 85 km civarı hızda sabit tutacak şekilde gittim. anlık tüketim 5,3 civarı görünüyordu. bilmem ne kadar doğru tabi.
gidişte de dönüşte de shell den aldım lpg yi. abgas werkstatt uyarısı silindi kendiliğinden. daha ben bundan sonra shell harici almam.
bu arada hem gidişte hem de dönüşte otoyol çıkışında hgs bandrolüm olmamasına rağmen hgs den geçmek durumunda kaldım. kgs satışı yok. ogs yok. e hgs de bende yok. durdum kenara telefonla bir arkadaşa sordum. geç 1 hafta içinde alırsan sorun olmaz. hesabından düşer dedi. öyle yaptım. dönüşte gişe çıkışında polis durdurdu. ehliyet ruhsat deyince korktum. ama ceza vs yazmadan yolladılar.