ALINTI
Merhaba Arkadaslar,
Bogaz kelebegi ile ilgili her turlu probleminize cozum bulabilirim. Sorusu olan arkadaslar sorularini yazabilir.
Genel olan bir soruyu cevaplamak istiyorum. Bogaz kelebegi tamir olur mu?
Evet bogaz kelebegi tamiri mumkun. Tamiri icin yapilan islem temizlik degildir. Kelebegin icinden arizaya gore parca degistirilip ariza giderilebilir.
100 liraya bogaz kelebegini tamir edebilirdim. Bogaz kelebegin tamirden sonra sifir mal gibi birebir ayni oluyor
Gaz daha kuru bir yakittir. Ve surekli gazda kullanilan araclarin ilerleyen kilometrelerde (120.000 km den sonra) sibop lastikleri kuruma yaptiklari icin daha cabuk yag yakmaya baslar. Bu yag yakan araclara motoru zayif arac denir.
Eger aracin motoru zayifsa cok fazla yag buhari verir ve buda kelebekde kirlenme oranini artirir. Aracin gaz da veya benzinde kullanilmasinin bogaz kelebeginin kirlenmesi ile hicbir alakasi yoktur.
Bir diger konu ise benzinde ariza cok artincaya kadar sofore hissettirmez. Ama gazda ariza cok ufakta olsa hemen hissedebilir. Bunu soyle test edebilirsiniz. Eger aracinizda atesleme arizasi(tekleme) veya kelebek arizasi(dalgalanma , stop etme) varsa araci benzine aldiginiz zaman ya hissetmezsiniz yada gaza oranla arizanin hissedilebilirligi azalir.
Arac ilk calistirmada benzin ile calisir. Aracin motor sicakligi 35 derecenin uzerine cikinca gaza gecer. Gaza gectigi zamab stop etmemesnin sebebi gaza gecmesi degil motorun isinmasidir. Motor isindiktan sonra benzine tekrar alsanda stop etmez. Aracinin arizasi yuksek ihtimal bogaz kelebegi veya isi musurudur. Ama bogaz kelebegi olmasi daha olasi bir durumdur. Cunku sogukken jikle konumunda calismasini saglayan parca bogaz kelebeginde bulunmaktadir.
Bulundugum sehir istanbul. Ozel bir sorusu olan arkadaslar telefonla 05357191078 arayabilirler.
Istanbul disinda olupda bogaz kelebegi arizasindan kurtulmak isteyenler kelebegi sokturup kargo ile yollayabilir. Ben ayni gun icerisinde tamir edip geri kargoyla yollayabilirim.
Boğaz kelebeklerinin tamiri gerçekten mümkün. Başarı oranı boğaz kelebeğinin motor numarasına göre değişmektedir.
Boğaz kelebeğinin tamirinin nasıl yaptığımı soranlar oluyor. Elektronik kısımlarının elektronik ve analog değerlerini bildiğim için ölçümler yapılarak arızalı parçaları buluyorum. Daha sonra orjinal parçalarla arızalı parçayı değiştirip adaptasyon öncesi sıfırlamalarını yapıyorum. Sonrasında problem ortadan kalkıyor
istanbulda bi siteye yazdıklarını parça parça kopyaladım bizim form dan tamir ettiren varmı