Anladım...çünkü geçenlerde Mobil 1 0-40 koydum tam sentetik;acaba dedim ondan mı...
şaka yaptım abi ya...
aynı sorun sebebiyle hafta sonu açıp yapmayı deneyeceğim. inşallah sorunu giderebilirim.malesef sanayideki hiç bir ustaya güvenemiyorum. usta sağlam olsada ücreti de sağlam alıyorlar. mesela bir örneğini daha yeni yaşadım.arızalı olan sileceklerimin tamiri için bayram öncesi elektrikçiye gittiğimde 60 tl ücret taleb etti ve ertesi gün sabahtan gel işi uzun dedi. ben ertesi gün geçtim başına sökmesi 15 dk montajıda bi o kadartoplam 30 dk da bitiyor. mekanızma sıkıştığı için tornacıda açtırdım 15 dk da o uğraşıyor. 1 saatin içinde işi bitiyor. 10 tl ye mal oldu. yani elektrikçi bu işten hiç bir şey yapmadığı halde 50 tl alıyor. sök tak 50 tl
ön tapı kilidini söktüm mekanizmayı kople temizledim. swich zaten daha önceden kurcalanmış ben sökünce de kablosunun biri koptu lehimledim falan ama olmadı.3 tl ye yeni swich aldım onu taktık ve düzeldi. yanlız kilidi kapıdan çıkardıktan sonra içini açarken dikkat etmek gerekiyor. parçalar dağılıyor çünkü. ben toplarken ustanın iyisi parça arttırırmış hesabı plastik bir parçası elimde kaldı bir türlü yerini bulamadım. ustadan yardım aldım ve sağolsun gerisini o halletti. swich orjinal olmadığından kesti biçti yatağına göre uyarlayıp japonla yapıştırdı. kilidi kapıya monte işlemini elimde alet takımım olmadığından kaportacıya yaptırayım dedim ama keşke kendim yapsaydım.kapı içindeki kilitleme mandalını yanlış yere takmış oda kapı kilitliyken kapı döşemesine sıfır olması gerekirken deliğin içnide kalıyor. açıkkenden zemine sıfır oluyor. birde bunun için 20 tl istedi. 10 tl verdim beğenmedi. bi ara açıp düzelteceğim.