Gönderen Konu: BUJİLER VE TERMOSTAT DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 13501 defa)

Çevrimdışı M.emin

• Profili Görüntüle
Ynt: BUJİLER VE TERMOSTAT DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2014, 13:45:34 »
bende geçenlerde yaptım termostat değişimini 25 tl termostat 20 lira işcilik tutdu

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
« Yanıtla #15 : 02 Mart 2014, 17:09:19 »
Dinamoyu söktüğü halde 20 tl aldıysa bence gayet makul bir işçilik almış.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 02 Mart 2014, 17:26:17 »
termostatı yuvasıyla beraber değiştirin arkadaşlar, sonra soğuk günlerde uzun yolda hararet düşmesi ile karşılaşabilirsiniz

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 02 Mart 2014, 18:53:00 »
bujileri ben de değiştirdim.3 tırnak bosch 40 lira verdim  :tamamdir

Çevrimdışı rifatshr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Mart 2014, 21:43:37 »
termostattı bende değiştirdim 25 tl ,,işçilik 10 tl ..fakat şarz dinamosunu sökmeden değiştirdiler..

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 03 Mart 2014, 08:17:54 »
termostatı yuvasıyla beraber değiştirin arkadaşlar, sonra soğuk günlerde uzun yolda hararet düşmesi ile karşılaşabilirsiniz

aynen

Çevrimdışı ilhan_GOLF IV

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 03 Mart 2014, 10:00:56 »
konuya la nekadar bagdasır bilemiyorum ama buji degiştirilme esnasında gerçekden işin ahli birinin yapmasını tavsiye ediyorum .. altüsdü buji onu söküp takmada nevar diye düşünürüz oysaki .. basıma hiç akla gelmeyecek bir durumla karsılasdım .. birgün yolda seyir halindeyken aracımın aniden devirden düşmesi ve motor bölümünden şiddetli bir patlamayla beraber gürültülü çalışması sonucu oldugu yerde stop etmeden durumu anlamaya çalısdım gözle görülür hiçbişeye rastlamadım bişekilde sanayiye ustamada danısıp yavas yavas ustama götürdüm. buji yerinden çıkmış şükür dedim ciddi bişi yok muş.. ama işde o anki durum akla gelmeyecek durum buji yerine oturmuyordu motor  bilogunda gecsek kaldı benden önceki sahibi bujilerini degiştirmesi esnasın da nasıl olduysa bujiyi takan usta motor bilogundaki kanala bujiyi takma esnasında diş attırmış ve bi şekilde öylece tutdugu yerde sıkıp bırakmıs .. tabi bu olayda bende patladı.. bujinin bilok içerisine girişi kademelidir düz bi yuva degil bujinin kendisindende farkedildigi üzere kadamali bir kanal .. ve bu durum sandıgımızdan da ciddiydi en az bana maliyeti matorun inip bilogun alınması ve tornacıda o arızalı kanalı doldurtup tekrardan kanal açılması en az 2 bin lira ve üzeri ama saolsun ustama çok  ugrasdı ve en aza nasıl maledebiliriz diye çok çabaladı ve işinin ehli duayen denile bilinecek bi tornacı ustası arac üzerinde bilokdaki dis asınmasını kendi elindeki millerle diş ascık yüzük tabirinde çift taraflı kılavuz yaptı ve çok ince bir ayarla biloga oturtup bujiyi yerlesdirdi cok ugrasdık ama cidden çok uzuc atlatmısdım.. umarım hiç birinizin basına gelmez saygıar..işini bilen usta herzaman emeginin karsılıgını hakeden kişidir..

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #21 : 03 Mart 2014, 11:10:29 »
Çok geçmiş olsun ucuz kurtarmışsınz. 2000 lira çok para, hele ki bujinin yanlış takılmasından kaynaklı olunca. Bütün civataları sıkarken bi güç, tork değeri vardır, hele küçük ya da hassas yerlerdekinler maksimum dikkat ister, fakat hangimiz bi ustanın elinde tork anahtarı gördük ki, Bende motosiklet hastalığı da var, motorda daha çok geldi başıma, malum onun paraçaları daha küçük daha hassas, usta dediğimiz şahıs yağ doldurduktan sonra alttaki 17'lik tapayı öyle bi sıkıyodu ki adam sanki güç denemesi yapıyodu, Anahtarı elinden aldım napıyon sen dedim, az daha görmesem ev attıracaktı, O dediğim civata boşluğu alındıktan sonra çeyrek tur sıkılır, adam 2 tur döndürmüş nerdeyse :) Diyeceğim o ki usta gibi usta çok önemli, şöyle gönül rahatlığıyla arabamı bırakıp gidebilecek kadar güvendiğim bi usta bulamadım hiç.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2014, 11:12:05 Gönderen: Ali07 »

Çevrimdışı ilhan_GOLF IV

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 03 Mart 2014, 11:21:28 »
hani bilmiyorum maksat para kazanmak olsaydı kimse gözünün yasına bakmaz el mahkup yaptıracaksın iyi insan herzaman iyii ALLAH iyilerle karsılasdırsın ..

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 03 Mart 2014, 16:09:45 »
piyasada ngk nin bir suru sahtesi var, ben uzun yolda buji patlatip subaplari egmistim siz sansliymissiniz

Çevrimdışı mesuttekin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 03 Mart 2014, 16:30:32 »
termostattı bende değiştirdim 25 tl ,,işçilik 10 tl ..fakat şarz dinamosunu sökmeden değiştirdiler..

Bu kadar ucuz mu yaaa!
Benim termostat pert oldu Mersinde,su bıraktı hareket haindeyken.(araba yanıyor sandıydım :) Neyse Çektik sağa,MErsin merkezde akşam akşam tanıdık bir usta yok.Arkadaş,Erdemliden tanıdığımız ustayı getirdi (40 km mesafe) Usta parçayı değiştirdi .130 lira para aldı.Helali hoş olsun ama ustaların bu şekilde dışarı çıkmaları pahalı mı oluyor arkadaş  :bekleriz:

Ahdım var ya,erkek çocuğum olsun ayaklansın sanayide ustaya vereceğim,okula falan göndermeyeceğim.  :D
Karar veremedim ya la

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #25 : 03 Mart 2014, 16:46:28 »
1.6 sr 8v lerinki ucuz, 16 valf olan motorların pahalıdır termostatı.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #26 : 03 Mart 2014, 18:27:11 »
1.6 sr 8v lerinki ucuz, 16 valf olan motorların pahalıdır termostatı.
5 tl fark var :)

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
« Yanıtla #27 : 08 Mart 2014, 21:09:08 »

Termostat yuvasının değişiminin gereği nedir ?