Merhaba, öncelikle hayırlı olsun otomobiliniz. 1998 Model Polo için 8. yıl olan 2006 yılında bir bakım yapılması gerekliydi. Bu kilometreden bağımsız bir bakımdır. Bu bakım yapılmadıysa mutlaka yaptırmanızı tavsiye ederim. Polo ile ilgili herşeyi okudum yazmışsınız ama eğer bu forumu kullanmaya devam ederseniz göreceksiniz ki bu pek mümkün değil. Zaten okusanız bakımlarla ilgili bir çok yazı vardı, onları görmediğiniz anlaşılıyor
Yanlış anlamayın, samimiyetle yazıyorum bunları, sizi terslemek gibi bir niyetim yok asla! (Yazıda tonlamalar olmayınca yanlış anlamalar olabiliyor, bu yüzden açıklama gereği hissettim.) Bu forum çok çok faydalı olacaktır size bundan emin olun. Burada insanlar birbirine hiç bir çıkarı olmadan yardımcı oluyorlar, harika bir paylaşım var. Örneğin ben siteyi kim kurmuştur, ne iş yapar, nerededir bilmiyorum, herhangi bir ilişkim de yok ama dediğim gibi, çok pozitif bir yaklaşım var bu forumda, vakit bulduğum ölçüde girip yardımcı olmaya ve yardım istemeye çalışıyorum. Tek sıkıntım forumda zaten var olan konuların okunmayıp yeni konu olarak açılması. Biraz tembellik var sanırım biz Türk milletinde...
Aracınızın 100.000 kilometrede olmasını herhangi bir milat olarak düşünmeyin. Bu tamamen psikolojik bir yaklaşım. Bakım zamanı geldiyse bakım yapılır, 100.000 km bakımı diye bir bakım yoktur, her 15.000 km'de bir bakım yapılması gerekir, yani bu 102.500üncü kilometreye de denk gelebilir
Periyodik bakımlar hakkında en sağlıklı bilgiyi elbette VW Yetkili servislerinden alabilirsiniz. Tavsiyem, bugüne kadar hangi bakımların yapıldığını bir liste yaparak takip edin ve her bakımı, değişikliği bu listeye işleyin.
Tekrar hayırlı olsun. İyi günler
I
POLO