Gönderen Konu: BUJİLER VE TERMOSTAT DEĞİŞİMİ  (Okunma sayısı 13509 defa)

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
BUJİLER VE TERMOSTAT DEĞİŞİMİ
« : 22 Şubat 2014, 20:52:52 »
Selamlar
Bugün bujileri ve termostatı değiştirdim, usta kontrol etti artık nasıl anladıysa ömrü dolmuş bunun dedi, 4 adet 3 tırnaklı NGK R buji taktı, bujiler 60 Lira, sanki fazla gibi geldi bana,
Termostatın arızalı olduğunu bu formdan öğrenmiştim, Parçacı orijinal olduğunu söyledi 30 Liraymış,
usta takmak için şarj dinamosunu söktü, termostatı çıkardı açık kalmış, yenisini taktı topladı çalıştırdık aracı, Buraya kadar iyiydi herşey, Bi baktık alttan sular akıyo :( Tekrar söktü, yeni termostatın üzerinde gelen conta yuvarlak, eski conta köşeli
çöpten eski contayı buldular sıvı contayla beraber tekrar taktılar, Ara sıra suyu kontrol edecem inşallah sızıntı yapmaz
4 adet NGK R buji: 60 TL
Termostat           : 30 TL
İşçilik                   : 40 TL
 Toplam                            130 TL

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
Ynt: BUJİLER VE TERMOSTAT DEĞİŞİMİ
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2014, 21:49:02 »
termostat konusunda geçmiş olsun.buji değişimini ben de yapıcam ama marka olarak farklı mı olur bilmiyorum.şu an üstünde bosch 3 tırnak var.en son ustama sorduğumda 40-50 tl gibi fiyatları var demişti.ben de mi NGK ya geçsem diye düşünüyorum  ???

Çevrimdışı adige_60

• mk4 unutulmazımsın.. mk6 yeni heyecanım :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf 6- 1.6-Trendline-Siyah (2009)
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2014, 22:09:00 »
termostat contası olayını bendede aynen uyguladı usta  dikkatle bakarsan harbiden öyle. hiçbir sıkıntı olmaz merak etme..  :tamamdir

Çevrimdışı Gökhan1984

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1998 Golf 4 1,8 highline
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2014, 22:28:38 »
selam, bujiler değiştikten sonra çekişte fark oldu mu ? Birde bujiler ultrasonic iridyum mu yoksa normal 3 tırnak mı?
Hayat kadere inat....

Çevrimdışı mesuttekin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2014, 23:26:49 »
termostat konusunda geçmiş olsun.buji değişimini ben de yapıcam ama marka olarak farklı mı olur bilmiyorum.şu an üstünde bosch 3 tırnak var.en son ustama sorduğumda 40-50 tl gibi fiyatları var demişti.ben de mi NGK ya geçsem diye düşünüyorum  ???
Benim araca da bosch 3 trınak taktydı usta,40 liraydı
Karar veremedim ya la

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2014, 00:31:40 »
selam, bujiler değiştikten sonra çekişte fark oldu mu ? Birde bujiler ultrasonic iridyum mu yoksa normal 3 tırnak mı?

bujiler değiştikten sonra fazla bi deneyimim olmadı daha, ilerde yazarım burdan, fakat 15 km eve gelinceye kadar sürdüm, rolantide daha bi sarsıntısız çalışıyo, çok az çekişi arttı, fakat bu psikolojik de olabilir bilemiyorum.

Çevrimdışı Gökhan1984

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1998 Golf 4 1,8 highline
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2014, 18:31:44 »
bujiler değiştikten sonra fazla bi deneyimim olmadı daha, ilerde yazarım burdan, fakat 15 km eve gelinceye kadar sürdüm, rolantide daha bi sarsıntısız çalışıyo, çok az çekişi arttı, fakat bu psikolojik de olabilir bilemiyorum.
İlginize teşekkür ederim. Fakat merak ettiğim 2. konu bujiler normal mi, yoksa ultrasonic iridyum mu? bu konuda da bilgi verebilirmisiniz acaba?
Hayat kadere inat....

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2014, 18:37:12 »
İlginize teşekkür ederim. Fakat merak ettiğim 2. konu bujiler normal mi, yoksa ultrasonic iridyum mu? bu konuda da bilgi verebilirmisiniz acaba?
Normal buji. Üç tırnaklı, üzerinde 'NGK R' yazıyo Bizim Golflere hep bundan veriyomuş o parçacı.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2014, 22:51:34 »
BCB ile AKL nin bujileri farklı diye biliyorum. AKL 3 tırnak NGK, BCB tek tırnak Bosch.

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2014, 10:37:37 »
Termostad değişiminde suyu boşaltmadan mı işlemi yaptı ? Antifiriz göremedim listede ?

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2014, 11:28:51 »
Termostad değişiminde suyu boşaltmadan mı işlemi yaptı ? Antifiriz göremedim listede ?
suyu boşaltmadı, sökülen yerden 1 litre kadar su aktı, onu da musluk suyuyla takviye yaptılar.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2014, 11:29:08 Gönderen: Ali07 »

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2014, 21:33:48 »
Bende termostat değiştirdim ilk arızamız bu oldu. Termostat 25+ işçilik 40 tl dedi 60 tl verdim.

Yalnız eleman tavayı güzel koymadığı için antifirizin biraz yere döküldü hemen 1 lt lik açıp ekleyecekti neyse ki bende vardı bagajdan alıp eklettirdim.

Sıvı conta olayını aynı şekilde yaptılar.

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2014, 23:30:15 »
Bende termostat değiştirdim ilk arızamız bu oldu. Termostat 25+ işçilik 40 tl dedi 60 tl verdim.

Yalnız eleman tavayı güzel koymadığı için antifirizin biraz yere döküldü hemen 1 lt lik açıp ekleyecekti neyse ki bende vardı bagajdan alıp eklettirdim.

Sıvı conta olayını aynı şekilde yaptılar.

sonra kontrol ettim sanki yarım lt su eksiltmiş, ilk seferde olabilir dedim tekrar kontrol edecem biara, su sızdırıyo mu diye bakılmıyo da gözükmüyo orası.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2014, 23:31:53 Gönderen: Ali07 »

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
« Yanıtla #13 : 02 Mart 2014, 11:34:00 »
Eleman dinamo sökülmeden de yapılıyor ama çok uğraştırdığını söyledi. Yerini forumlarda bulamadım. yoksa kendim teşebbüs edecektim değiştirmek için.

Eğer termostatın oradan su kaçırıyorsa bunu anlamak son derece zor olur çünkü sızan su motor sıcak olduğundan hemen orada buharlaşır ve görmek imkansız olur. Su seviyesini sık sık kontrol edin. Yalnız mümkünse antifiriz kullanmayı ihmal etmeyin. Musluk suyu içinde ki kireç sisteme zarar vermesin. En azından kaynamış soğutulmuş su ekleyebilirsiniz.