Selamlar.
İki hafta evvel 85 model bir Golf mk2 satın aldım. 1.6 atmosferik dizel, yaklaşık 230 bin km'de.
Ayrıntılı fotoları daha sonra eklerim. Şimdilik ilk etapta orijinal ayna almam gerekiyor. Tanesine 50 lira dediler. Üzerindekiler mk1 aynasıymış sanırım.
Bunun haricinde aracın 3 farklı anahtarı var. Kontak ve bagaj için bir adet, sağ ve sol kapılar için birer adet. Bunları tek bir anahtara çevirmenin maliyeti nasıl olur, uğraşmaya değer mi bilemedim. Aşağıdaki seti alsam sorun hallolur mu mesela?
http://www.otoparcasepeti.com/?urun-37279-golf-2-kapi-kolu-kontak-arka-bagaj-kilit-seti-1984-1990
Bu Golf'ü alırken ilk maksadım masrafsız binmekti. Bu yüzden balon tampon vb konuları sonraya bıraktım. Sizin önerebileceğiniz elzem değişiklikler nelerdir? İleride sorun çıkarması muhtemel parçalar hangileri? Kontrol etmem / ettirmem gerekenleri yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler.
Alacağınız kapı kolu seti ile probleminiz hallolur.
Araca uzun vadede binecekseniz, kontrol ettirmeniz gereken yerleri aşağıda yazıyorum,
Taban sacı, ( Çürük çarık delik vs varmı? )
Arka stop yuvaları, Arka tamponun altı ( Arka panel diye geçer ) burada çürük çarık varmı ?
Çürük çarık var ise araç uzun vadede buradan çürümeye başlar.
Arka bagaj kapağı fitilleri ve kenarları durumları nasıl ? (
Durumu iyi değilse su alabilir. )
Dört kapı için kapı fitilleri durumları nasıl ? (
Kötü ise araç içeri su alır )
Motor kısmında ise,tek sıkıntı yaratabilecek husus hararet problemi. Hararet yükseltiyormu? Yokuşlarda bayır çıkarken hararetiniz yükseliyormu? Yükseliyorsa Hararet problemini gidermeniz gerekir. En küçük parçadan müşirlerden başlayarak silindir kapağına kadar bakım yaptırmanız gerekebilir. Araç su eksiltiyorsa ve motorda kaçak yok ise silindir kapağınızdan şüphelenin. Resimlerde gördüğüm kadarıyla aracın kapağı değişmiş. Orjinal kapak değil üzerindeki. Bu skıntılara bakın, gerekli bakımlarını yapın güle güle binin.
Tekrar hayırlı olsun.