Gönderen Konu: LPG HAKKINDA  (Okunma sayısı 17661 defa)

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
Ynt: LPG HAKKINDA
« Yanıtla #14 : 01 Mart 2014, 12:40:45 »
Aslında lpg kendini yaklaşık 10 bin km de amorti ediyor ama şöyle bir avantajı oluyor;mesela benim aracımda 100 tl benzinle yaklaşık 170 km falan gidiyordu yani tl olarak tüketim çok abartı rakamlar çıkıyor şehiriçi km de yaklaşık 0,55 krş gibi bir rakam...babamda c180 amg var tüketim değeri aynı benle...böyle oluncada insan arabadan soğuyor biryere gitmek istemiyorsun.lpg de ise doldur depoyu 100 liraya enaz 300 km git.eğer arabayı satma düşüncen yoksa lpg yi ne zaman amorti ederim diye düşünme onu araca taktığın bir parça  gibi düşün.nasıl lastik değiştiriyorsun,triger değiştiriyorsun öyle yani...bende yılda 10 bin km falan yapıyorum 8 ay önce falan işletmeyle birlikte 1600 tl ye mal olmuştu, zavoli...istediğim gibi rahat rahat geziyorum

Çevrimdışı yusufss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 01 Mart 2014, 13:03:07 »
valla arkadaşlar lpg ye geçmeden bende çok düşündüm az kullanıyorum ne gerek var diye 6 ay oldu lpgye geçeli
benzinde ölmüşüm ben ya  ;D ;D geçen hafta izmire gittim 140 tl lpg aldım iki seferde otobanda 150 km ortalama hızın altına düşmedim
izmirde 1 saat kadar akşam sehir içi trafiğinde dolaştım tekrar denizliye geldim 540 km yol yaptım
siz hesaplayın bence hiç düşünmeden lpg ye geçin ama taktıracağınız ustayı iyi seçin

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 01 Mart 2014, 15:52:49 »
Aslında lpg kendini yaklaşık 10 bin km de amorti ediyor ama şöyle bir avantajı oluyor;mesela benim aracımda 100 tl benzinle yaklaşık 170 km falan gidiyordu yani tl olarak tüketim çok abartı rakamlar çıkıyor şehiriçi km de yaklaşık 0,55 krş gibi bir rakam...babamda c180 amg var tüketim değeri aynı benle...böyle oluncada insan arabadan soğuyor biryere gitmek istemiyorsun.lpg de ise doldur depoyu 100 liraya enaz 300 km git.eğer arabayı satma düşüncen yoksa lpg yi ne zaman amorti ederim diye düşünme onu araca taktığın bir parça  gibi düşün.nasıl lastik değiştiriyorsun,triger değiştiriyorsun öyle yani...bende yılda 10 bin km falan yapıyorum 8 ay önce falan işletmeyle birlikte 1600 tl ye mal olmuştu, zavoli...istediğim gibi rahat rahat geziyorum

lpg den sonra 1 yıl içinde 13000km oldu 1000-1500 km sonra BRC kendini amorti edecek  :saygılar Gönül ister ki benzinle yapalım bu kmyi ama 5,1 TL nereeee 2,69 nereeee

Çevrimdışı karizma67

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 01 Mart 2014, 16:01:36 »
Anladığım kadarıyla lpg ye daha sıcak bakıyosunuz. Emirdede nin dediği gibi her hafta benzinliğe gitmekten sıkıldım. Gezmeyide seven bi insanım. Büyük ihtimal önümüzeki ay taktırırım
Kula bela gelmez, Hak yazmadıkça;
Hak bela yazmaz , Kul Azmadıkça...

Çevrimdışı karizma67

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 01 Mart 2014, 16:16:06 »
Peki atiker mi, zavoli mi, brc mi?
Kula bela gelmez, Hak yazmadıkça;
Hak bela yazmaz , Kul Azmadıkça...

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #19 : 01 Mart 2014, 16:32:57 »
Bir zavoli kullanıcısı olarak BRC diyorum. Pahalı dersen zavoliyi yavsiye edebilirim
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 01 Mart 2014, 16:45:12 »
BRC MY11 ( yeni sistemleri ) çok ciddi olarak tavsiye ederim  :saygılar

Çevrimdışı kadir5590

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 01 Mart 2014, 17:02:45 »
Ben dediğim gibi zavoli kullanıcısıyım rölantide filan hiçbir sorun yaşamadım. bu sene -8 leri gördüm benzin tüp geçiş sırasında çoğu araç ciddi rölanti bozukluklları sallantılar olur hatta stop eder bende sallantı bile yaşamadım.He bu tabi ustayla alakalı düzenli bakımla da alakalı olabilri sanırım ama çok memnun olduğum için zavoli tavsiye ederim.
JazzBlue Mk4 Golf

Çevrimdışı TTU1905

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 01 Mart 2014, 17:06:17 »
Tartarini yi çok meth ettiler gittim taktırdım yakıt tüketimi az ama kesinlikle tavsşye etmiyorum arkadaşlar aklınızda bulunsunnnn kesinlikle taktırmayın derim

Çevrimdışı kadir5590

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 01 Mart 2014, 17:11:06 »
bende 6n2 polo vardı tartarini vardı ne doğru düzgün bilgisayar ayarı bulup yaptırabiliyodum ne de düzgün bi sistemdi.Bende hiç memnun değildim.O da italyan ama kofti  :D
JazzBlue Mk4 Golf

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
« Yanıtla #24 : 01 Mart 2014, 17:32:18 »
yapacağın tasarruf oranı tüm markalarda aşağı yukarı aynı diye biliyorum...ama kaliteleri mutlaka farklıdır.mesela ben taktırırken atiker 900,lovato 1200,zavoli 1300,brc 1600 birde prins in yeni bir modeli çıkmıştı o da 1800 tl idi...samimi olduğumuz bir abim brc bayisiydi 1600 tl den 1 kuruş inmedi zaten normal fiyatı bu yani hiç indirim yapmayınca inat yaptım taktırmadım.zavolide internette simit tank ile 1700 lira yazıyordu ama yine bir tanıdığıma 1300 e taktırdım.
anlatmak istediğim fiyatlar arasında çok büyük uçurum yok,dizel araç alırken 6 bin lira fark veriyorsun bunu taktırırken 500 fazla vermişsin önemli değil bence...ama azdan çoğa doğru şöyle bir öneri yapabilirim lovato-zavoli-brc-prins-telefex

Çevrimdışı Ali07

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Seat İbiza Tdi
« Yanıtla #25 : 01 Mart 2014, 18:33:01 »
Tartarini yi çok meth ettiler gittim taktırdım yakıt tüketimi az ama kesinlikle tavsşye etmiyorum arkadaşlar aklınızda bulunsunnnn kesinlikle taktırmayın derim
nesinden memnun değilsiniz tartarininin?

Çevrimdışı TTU1905

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 03 Mart 2014, 08:29:09 »
nesinden memnun değilsiniz tartarininin?

Ne düzgün çekiyor ne düzgün tüketiyor gaz göstergesi denen alet kafasına göre yanıp sönüyo bi yeşil bi kırmızı bi 3 diş bi 4 diş araba da silkeleme yapıyor daha ne sayayım ki işte hiç memnun değilim çok pişmanım tartarini taktırdığım için

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #27 : 03 Mart 2014, 10:42:49 »
Ne düzgün çekiyor ne düzgün tüketiyor gaz göstergesi denen alet kafasına göre yanıp sönüyo bi yeşil bi kırmızı bi 3 diş bi 4 diş araba da silkeleme yapıyor daha ne sayayım ki işte hiç memnun değilim çok pişmanım tartarini taktırdığım için

Bence sorun tartarini ile ilgili değil.  Uygulamayı yapan usta sıkıntılıdır. Yoksa b7 kadar sorunu bir arada hicbir golfte duymadım.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.