ilk etapta sakaryadakine bakacaksın zaten.diğer şehir dışındaki araçları düşünürken git gel yol masrafını falan da düşün.
diğer bir olay 2 kere şehir dışına araba almaya çıktım 2sinde de boş döndüm, 3 kere arkadaşım gitti; hatta birinde antalyadan girdi, egeden çıkıp istanbula gitti.adamı arıyosun oraya kadar gidiyosun, hadi fazladan 1-2 çıkar anlarım. adama araban böyle diyosun ben de bilmiyodum diyor. yahu yalan. 50 lira verip ekspertiz mi yaptırmadın, biliyosun ne olduğunu sende. oraya kadar gidince bari boş dönmeyelim oluyor, basiretin bağlanıyor, alıyosun.
önce sakaryadakine bak, ama ne olur son diye yapma pazarlığını, telefonda da yapma. çek karşına elini sık öyle yap, vermezse de dünyadaki son araba değil.
dizel araba kilometre yapmak için alınır.10 yaş üstü dizel her zaman risktir. benzinliye 1 bakıyosan dizele 2 baktırıp alacaksın. Enjektör işemeleri, turbo ve vakum hatları, hortumları, egrsi, pompa basıncı tek tek ölçülecek. kilometresi de eğer oynanmamışsa 150binin altında zor bulursun. samanlıkta iğne aramak gibi.