merhaba arkadaşlar ben yenı 2000 model 1.9 tdi tek kırmızı pasat aldım yol bılgısayarında ıkaz verıp kar( * ) işaretı cıkıyor ve -1c cıkıp yukselıyor işte 17c 22c dıye bu aracı bılmedıgımden soruyorum ....
]Bende bundan 1.5 ay 2000 model 1.9 Tdi Passat aldım. Araç aldığımda 10 gün falan İstanbul trafiğinde ort 8 litreyi aşağı düşmedi hatta 10 litreye kadar çıktığı oldu. sonra würt enjektör temizleyici koydum fayda görmedim. Daha sonra bostancıda bosch çiçek kardeşlere götürüp enjektör bakımını yaptırayım dedim. enjektörleri kontrol ettirdiğimde memelerinin değişmesi gerektiğini söylediler. orjinaliyle değiştirdik. ve yakıt şu an bir ort 4.4 yakıt tüketiyorum bazen 4 litereye kadar düştüğü de oluyor basarsan en fazla 5.5 kadar çıkıyor ama genelde sakin kullanan biriyim. demem o ki eğer aracınızı muhakkak bosch veya güvendiğiniz bir pompacıya enjektörlerinizi kontrol ettirin turboyu turbonun hortuımlarını mazot pompasını vs Eminim 5 litreyi yukarı geçmez. sabah bostancı kadıköy trafiğine önceden 8-9 litreyi görürken şimdi 4.5 litre civarı gösteriyor bilgisayar ben bile inanamıyorum[/quote slm yaklasık bır ay oldu 2000 model 1.9 tdi passat sahıbıyım .sayın ali34 beyin gönderisinin hemen hemen aynısı da başıma geldi aracımı severek ve hayranlıkla kullanıyorum yanlız yakıt olayı morelımı bozmaya başladı. bunun üzerine ali 34 beyin tavsiyesi üzerine vanda aracımı bosch care service ne götürdüm aracı cıhaza bagladılar ve 3 tane enjektorun ekside oldugunu soledıler söküp pompacıya gonderdiler pompacı temızleyıp ayar verdi fakat ondan sonra gözle görünür bir yakıt azalması görmedım yada cok az oldu farkına varmadım sizden ricam başka aracı çok yaktıracak sebepler neler olabilir yada her şey normalde benim kullanımım mı yanlış (vites değiştirme devri filan gibi .aracımı ılk calıstırmada anlık deger yolbılgısayarında yer yer 14-15 hatta 16 ları da buldugu oluyor bu normal mi yoksa her araçta (2000 1.9 tdi passatlarda) oluyormu bilgisi olan arkadaşlara selam eder ve bilgileri için rica ederim .ayrıca 25 litre eurodizelle yaklaşık 320 km yol yaptım aracımla bu araç için bu değer çok mu az mı normali bumu anlamadım. sizinkiler ne kadar yakıyor acaba konuda bilgi sahibi olan üstadlardan acill yardım bekliyorum saygılar...
Alıntı]Bende bundan 1.5 ay 2000 model 1.9 Tdi Passat aldım. Araç aldığımda 10 gün falan İstanbul trafiğinde ort 8 litreyi aşağı düşmedi hatta 10 litreye kadar çıktığı oldu. sonra würt enjektör temizleyici koydum fayda görmedim. Daha sonra bostancıda bosch çiçek kardeşlere götürüp enjektör bakımını yaptırayım dedim. enjektörleri kontrol ettirdiğimde memelerinin değişmesi gerektiğini söylediler. orjinaliyle değiştirdik. ve yakıt şu an bir ort 4.4 yakıt tüketiyorum bazen 4 litereye kadar düştüğü de oluyor basarsan en fazla 5.5 kadar çıkıyor ama genelde sakin kullanan biriyim. demem o ki eğer aracınızı muhakkak bosch veya güvendiğiniz bir pompacıya enjektörlerinizi kontrol ettirin turboyu turbonun hortuımlarını mazot pompasını vs Eminim 5 litreyi yukarı geçmez. sabah bostancı kadıköy trafiğine önceden 8-9 litreyi görürken şimdi 4.5 litre civarı gösteriyor bilgisayar ben bile inanamıyorum slm yaklasık bır ay oldu 2000 model 1.9 tdi passat sahıbıyım .sayın ali34 beyin gönderisinin hemen hemen aynısı da başıma geldi aracımı severek ve hayranlıkla kullanıyorum yanlız yakıt olayı morelımı bozmaya başladı. bunun üzerine ali 34 beyin tavsiyesi üzerine vanda aracımı bosch care service ne götürdüm aracı cıhaza bagladılar ve 3 tane enjektorun ekside oldugunu soledıler söküp pompacıya gonderdiler pompacı temızleyıp ayar verdi fakat ondan sonra gözle görünür bir yakıt azalması görmedım yada cok az oldu farkına varmadım sizden ricam başka aracı çok yaktıracak sebepler neler olabilir yada her şey normalde benim kullanımım mı yanlış (vites değiştirme devri filan gibi .aracımı ılk calıstırmada anlık deger yolbılgısayarında yer yer 14-15 hatta 16 ları da buldugu oluyor bu normal mi yoksa her araçta (2000 1.9 tdi passatlarda) oluyormu bilgisi olan arkadaşlara selam eder ve bilgileri için rica ederim .ayrıca 25 litre eurodizelle yaklaşık 320 km yol yaptım aracımla bu araç için bu değer çok mu az mı normali bumu anlamadım. sizinkiler ne kadar yakıyor acaba konuda bilgi sahibi olan üstadlardan acill yardım bekliyorum saygılar...
]Bende bundan 1.5 ay 2000 model 1.9 Tdi Passat aldım. Araç aldığımda 10 gün falan İstanbul trafiğinde ort 8 litreyi aşağı düşmedi hatta 10 litreye kadar çıktığı oldu. sonra würt enjektör temizleyici koydum fayda görmedim. Daha sonra bostancıda bosch çiçek kardeşlere götürüp enjektör bakımını yaptırayım dedim. enjektörleri kontrol ettirdiğimde memelerinin değişmesi gerektiğini söylediler. orjinaliyle değiştirdik. ve yakıt şu an bir ort 4.4 yakıt tüketiyorum bazen 4 litereye kadar düştüğü de oluyor basarsan en fazla 5.5 kadar çıkıyor ama genelde sakin kullanan biriyim. demem o ki eğer aracınızı muhakkak bosch veya güvendiğiniz bir pompacıya enjektörlerinizi kontrol ettirin turboyu turbonun hortuımlarını mazot pompasını vs Eminim 5 litreyi yukarı geçmez. sabah bostancı kadıköy trafiğine önceden 8-9 litreyi görürken şimdi 4.5 litre civarı gösteriyor bilgisayar ben bile inanamıyorum slm yaklasık bır ay oldu 2000 model 1.9 tdi passat sahıbıyım .sayın ali34 beyin gönderisinin hemen hemen aynısı da başıma geldi aracımı severek ve hayranlıkla kullanıyorum yanlız yakıt olayı morelımı bozmaya başladı. bunun üzerine ali 34 beyin tavsiyesi üzerine vanda aracımı bosch care service ne götürdüm aracı cıhaza bagladılar ve 3 tane enjektorun ekside oldugunu soledıler söküp pompacıya gonderdiler pompacı temızleyıp ayar verdi fakat ondan sonra gözle görünür bir yakıt azalması görmedım yada cok az oldu farkına varmadım sizden ricam başka aracı çok yaktıracak sebepler neler olabilir yada her şey normalde benim kullanımım mı yanlış (vites değiştirme devri filan gibi .aracımı ılk calıstırmada anlık deger yolbılgısayarında yer yer 14-15 hatta 16 ları da buldugu oluyor bu normal mi yoksa her araçta (2000 1.9 tdi passatlarda) oluyormu bilgisi olan arkadaşlara selam eder ve bilgileri için rica ederim .ayrıca 25 litre eurodizelle yaklaşık 320 km yol yaptım aracımla bu araç için bu değer çok mu az mı normali bumu anlamadım. sizinkiler ne kadar yakıyor acaba konuda bilgi sahibi olan üstadlardan acill yardım bekliyorum saygılar...
]Bende bundan 1.5 ay 2000 model 1.9 Tdi Passat aldım. Araç aldığımda 10 gün falan İstanbul trafiğinde ort 8 litreyi aşağı düşmedi hatta 10 litreye kadar çıktığı oldu. sonra würt enjektör temizleyici koydum fayda görmedim. Daha sonra bostancıda bosch çiçek kardeşlere götürüp enjektör bakımını yaptırayım dedim. enjektörleri kontrol ettirdiğimde memelerinin değişmesi gerektiğini söylediler. orjinaliyle değiştirdik. ve yakıt şu an bir ort 4.4 yakıt tüketiyorum bazen 4 litereye kadar düştüğü de oluyor basarsan en fazla 5.5 kadar çıkıyor ama genelde sakin kullanan biriyim. demem o ki eğer aracınızı muhakkak bosch veya güvendiğiniz bir pompacıya enjektörlerinizi kontrol ettirin turboyu turbonun hortuımlarını mazot pompasını vs Eminim 5 litreyi yukarı geçmez. sabah bostancı kadıköy trafiğine önceden 8-9 litreyi görürken şimdi 4.5 litre civarı gösteriyor bilgisayar ben bile inanamıyorum[/quote slm yaklasık bır ay oldu 2000 model 1.9 tdi passat sahıbıyım .sayın ali34 beyin gönderisinin hemen hemen aynısı da başıma geldi aracımı severek ve hayranlıkla kullanıyorum yanlız yakıt olayı morelımı bozmaya başladı. bunun üzerine ali 34 beyin tavsiyesi üzerine vanda aracımı bosch care service ne götürdüm aracı cıhaza bagladılar ve 3 tane enjektorun ekside oldugunu soledıler söküp pompacıya gonderdiler pompacı temızleyıp ayar verdi fakat ondan sonra gözle görünür bir yakıt azalması görmedım yada cok az oldu farkına varmadım sizden ricam başka aracı çok yaktıracak sebepler neler olabilir yada her şey normalde benim kullanımım mı yanlış (vites değiştirme devri filan gibi .aracımı ılk calıstırmada anlık deger yolbılgısayarında yer yer 14-15 hatta 16 ları da buldugu oluyor bu normal mi yoksa her araçta (2000 1.9 tdi passatlarda) oluyormu bilgisi olan arkadaşlara selam eder ve bilgileri için rica ederim .ayrıca 25 litre eurodizelle yaklaşık 320 km yol yaptım aracımla bu araç için bu değer çok mu az mı normali bumu anlamadım. sizinkiler ne kadar yakıyor acaba konuda bilgi sahibi olan üstadlardan acill yardım bekliyorum saygılar...alıntı yanlış olmuş saygılar.