Merhaba Arkadaşlar...
Kısa bir zaman önce özelliklede yokuş aşağı inerken ve soğuk havada hızlı gidersem hararetim 90 dereceden aşağı düşüyordu termostatın orjinal olmadığını biliyordum daha önce bütün termostat kütüğü yan sanayisiyle değişmiş termostatta içinde çıkmış onu kullanıyordum termostat orjinal olamadığı için düşdüğünü düşünerek orjinal behr marka termostat ve orjinal kapağı alıp taktırdım ancak hararet yine aynı şekilde düşmeye devam ediyor değişen bişey olmadı
1 incisi bunun nedeni ne olabilir?
2.Arabayı böyle kullanmaya devam etsem araca herhangi bir eksi yanı olurmu yakıtta motorda vs etkisi olurmu?
3.Komple termostat sistemini değiştirsem orjinalini sordum bizim motorlar için olan sisteme (afh motor) 300 lira diyorlar burda pahalı ebay gibi sitelerden orjinal seri numarasına göre sipariş versem daha ucuza gelirmi ordan nasıl alışveriş gerçekleştirebilirim prosüdürleri uzunmudur ayrıca orjinal yedek parçanın seri numarasını nerden temin edebilirim...
Kendi sorunumu yine kendim çözdüm...
Hızllanırken yahut yokuş aşşağı giderken hararet düşmesi sorunum vardı herkezin ortak kanısıyla termostat sorunu olduğunu anladık ve termostatı değiştirdik termostatı değiştirmişkende orjinal termostat kapağı alıp takmtırmıştım ancak sorunum düzelmemiş hatta daha kötü olup ibre oynaması bile zorlaşmıştı devamlı su devir daiminden dolayı
Her nekadar orjinal kapakla yan sanayi kapak birbirine benziyor olsada yan sanayi kapağı incelerken bişey fark ettim yan sanayi kapağın termostatla öpüştügü kısım orijnale göre biraz daha etli ve önde tabi benim gövde yan sanayi oldugu için kapakta ona göre ayarlanmış orjinal kapağı taktıgımda termostat gövde arasında yeteri kadar sıkışmıyor dolayısıylada devamlı su kaçıyordu hernekadar ustam her iki kapağın aynı oldugunu ve degiştirsede bir faydasının olmayacağını söylesede ısrarla orjinal kapağı çıkartıp yan sanayi gövdenin üzerinde gelen kapağı takmasını söyledim ve taktırdım
Sonuç mu yan sanayi kapağı takınca 90 dereceden milim bile oynamıyor her hızda her şartta aynı
Sonuç olarak demem oki eğer termostat gövdeniz orjinal değilse termostatı değiştiriken kesinlikle kapağı degiştirmeyin... sonra benim gibi saatlarce uğraşırsınız...
en azından ben uğraştım başka bir arkadaş okuyup uğraşmamssa ne güzel