özelden yolladım.. Dediğin gibi benimde aklıma enjektörler ve regülatör geldi ama atikerci ile aracı aldık epey gezdik lpg den kaynaklanmıyor dedi ben enjektörleri değişelim siyah horizon takalım dedim enjektörler sağlam sıkıntı yok boşyere değişmeyelim dedi o yüzden ısrar etmedim.belki regülatör dedi ama o da yapmaz istersen sıfır vereyim bir hafta kullan dedi sonra bakarız dedi ama almadım.Beyine gelince ben beyinin önündeki su yolu kanalını doldurmadım ön taraf boş hem su döküp test etmiştim ne kadarı süzülüyor diye sıkıntı yok tamamen akıp gidiyor ben sadece alt kısmını kapladım o da alttan su almasın diye.üstünü bile örtmedim ayrıca bu kış hiç yağmurlu havada aracı kullanmadım hep evin önünde yattı.kar da zaten bi kere yağdı hemen eridi o kadar.şimdi benim aklımı yine sardı acaba beyin mi diye ama başka arızalarda vermezmiydi acep bilemedim.yeni bir beyin nereden bulup test ederim onu da bilmiyorum servis zaten almıyor aracı lpg li diye.lanet gelsin bu lpg ye...
Abi sen kabloyu al gel beyni açar devre elemenlarınıda birlikte kontrol ederiz.
Senin arabada kontrol edeceğimiz şeyler:
1- Gelir gelmez lpg sigortanı çıkaracağım ve elektrik aldıkları yeri iptal edeceğiz geçici olarak.
2- Disbritörünü açacağız. Disbritör üzerinde hall sensörü var. Devri okumayamama varmı kontrol etmeye çalışacağız. Tevzi makarasını değiştirip, kapaktaki ateşleme uclarını zımparalayıp kapakta kırık çatlak, kaçak kontrolü yapacağız.
3- Disbiritörü yerine taktıktan sonra aracı pc ye bağlayıp aee motorun enjeksiyon sürelerini bulana kadar avans ayarı yapacağız.
4- Ateşleme hattını kayıp, kaçak, temazsızlık varmı kontrol edeceğiz.
5- Ecuya yani beyne giden kabloları kontrol edip kayıp, kaçak veya temazsızlık varmı kontrol edeceğiz.
6- Ecuyu fabrika ayarlarına resetleyeceğiz.
7- Lft-sft durumlarını kontrol edeceğiz. Araç zengin karışımda yada fakir karışımda ise düzelteceğiz.
8- Tüm bu işlemler bittikten sonra boğaz kelebeğine adaptasyon yapacağız.
9- Şarj dinamonu ve elektrik hattını konrol edip, kaçak ve kısa devre kontrolü yapacağız.
10- Sorunu çözmenin şerefine beraber kutlama yemeği yiyeceğiz
Abi bu arabalarda arıza çıkarabilecek şeyler belli. Eğer tüm bu ihtimallere karşı sorun düzelmez ise bilki aracının siboplarında sorun var. Onada bakarız onuda çözeriz ama bende tork anahtarı ve aee üst kapak contası olmadığından malesef onun için başka biryere gidip baktıracağız. Sen canını hiç sıkma bizim elimizden evel Allah hiçbişey kurtulmaz