Üstadım yağın rengi sapsarı kokuda çok az var usta muhtemelen yağın yeni dedi bence bubarabanın yağı eksik çünki zıplamayıda her zaman yapmıyo içimden bi his 300 gr yağ koy cillop gibi olcak diyo ama tıpayı çıkar yağ geliyosa seviye tamm gibi bi görüşümle benim görüşüm çok ters düşüyor.s kafam karıştı.
Hocam aslında VW otomatik şanzıman yağlarını ömürlü olduğunu söylüyor, herhangi bir değiştirme periyodu yok. Ben Mobil'den mühendisle de konuşurken sordum, "Ömürlük yağ olabilir mi ?" diye. VW öyle belirtiyor, bu yağlar ömürlük oluyor diye söyledi. Tabi ki bu konuda farklı kullanıcı görüşleri de var.
Bildiğiniz gibi bu otomatik şanzımanlarda doldurma ve boşaltma tapalarının ikisi de altta. Küçül olan boşaltmaya, büyük olan doldurmaya yarıyor. Yağ içeri pompalanarak alttan dolduruluyor. Doldurma ağzının içeri doğru çıkıntısı var, yani yağ belirli bir yüksekliğe gelene kadar doluyor sonra taşıyor. Kontrol ederken de herhalde oradan kontrol etmişler. Katalogda yağ seviyesi ölçümünün kendimiz yapabileceğimiz bir işlem olmadığı bunun bir VW servisi tarafından bakılması gerektiği, yağ sıcaklığını gösteren bir ekipman kullanılması gerektiği belirtiliyor.
Benim bu konuda herhangi bir tecrübem yok. Yetkili servise veya bir şanzıman ustasına gitmenizi tavsiye ederim.