Arkadaşlar dün Gebze ye Resul ün yanına nihayet gittim.Aracı güzel bir inceledik sağolsun heryerine baktı etti.Öncelikle tevzi makarasının artık öldüğünü gördü yenisi ile değiştirdi.Aracı denedik gezdik stop sorunu olmadı.Sonra geri geldik diğer ayarlara vag ile baktık sadece devir sensörü arızası verdi.Diğer herşey normal göründü bir de adaptasyon yapmaya çalıştık ne kadar becerdik ama sanırım düzeldi.Sonrasında bi yemek yiyelim dedik araca bindik çalışmaz.
bi baktık yine ateşleme bobini gitmiş.bu sefer onu değiştirdik yeniden gezdik denedik eve geldik bi check daha yapıp yeniden adaptasyon yaptık.Lpg ateşleme kablosunu bobin soket kablosundan ayırdık. Vedalaştık yola çıktım yine kaldım stop etti çalışmaz.Meğer ateşleme bobinine giden soketin kablosunu akıllı tüpçü kesip tüp elektriğini bağlamış,bağladığı yer sallanınca yeniden kopmuş bağladım güzelce. saat gecenin 12 si Tek marşta aldı çıktım hiç sorunsuz eve geldim.
Sonuç olarak ya devir sensörü ile distribütör tamir takımı komple değişecek ya da distribütör komple yenisi takılacak.Tabi orijinal bulup almak gerek ancak çok pahalı servis 1300 TL çekti çıkma bulsam ne kadar sağlıklıdır bilinmez.Mecburen özelden orijinal alıcam firmalardan.
Sizden ricam denk geldiğiniz sitelerden bana orj.devir sensörü, tamir takımı ve distribütör ilanlarının linkleri eklemeniz.
Resul kardeşime sevgilerimi iletiyorum her ne kadar sinir olsakta güzel bir gündü uğraşmaktan resim video çekemedik.İnşallah başka zaman yeniden buluşacağız ve o günü eğlenceye ayıracağız.Allah ondan da sizlerden de razı olsun.
Saygılar...