Düzeltme:Arabanızın soğutma sistem kapasitesi 5.5 litre. İdeal karıştırma olarak %50 antifriz %50 saf su kullanmalısınız. Öncelikle motor çalışıyorken, kaloriferi sıcak konumuna getirin. Ardından motordan gelen su tahliye hortumunu sökün ve su boşalana kadar bekleyin. Su boşalması bitince motoru hemen stop edin. Daha sonra su haznesini sökün ve hortumla içine su vererek güzelece yıkayın. Radyatöre gelen ve çıkan hortumları söküp, üstten hortumla içine su verin. Alttan temiz su gelene kadar bekletin. Tüm hortumları düzgünce bağladıktan sonra su kabından, daha önce ideal oranda karıştırdığınız antifriz ve saf su karışımını ekleyin. Marşa basın ve su eksildikçe eklemeye devam edin.
Yalnız motor bloğunun içinde her zaman biraz su kalıyor, oradaki suyu nasıl boşaltabiliriz bilmiyorum. Su kabının tahliye hortumunu söküp motoru çalıştırıp, pompa bütün suyu dışarı atabilir diye düşünüyorum ama hiç denemedim.
Çözümü bulup, mesaja ekledim.G13 şartnamesini sağlayan bir antifriz kullanmanız korozyona ve kireçlenmeye karşı en yüksek korumayı sağlayacaktır. Hem de antifriz ömrü daha uzun olacak. Bu şartnameye uygun antifriznin 1.5 litresi yetkili servislerde 20 liraya satılıyor, tavsiye ederim. Piyasadaki ürünler genelde daha düşük standartlarda oluyor, daha G13'ü sağlayan bir ürün piyasada göremedim. (Google da aratınca çıkıyor ama piyasada bulunmuyor.)