Gönderen Konu: Lastiklerimizin hız endeksleri !  (Okunma sayısı 20126 defa)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
Ynt: Lastiklerimizin hız endeksleri !
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2014, 12:56:12 »
Cevaplar için teşekkür ederim. Konuyu açtım bakamadım bile.

Bugün bu işi halletmem lazım üzerinde 2007 model yazlık vardı her tarafı çatlat onları atıp kışlık taktım onlarda 2008 model lastikler fena değil ama frene basınca kaydırma yapıyor haliyle abs devreye giriyor.

Aklımda Petlas ve Goodyear var ama goodyearın yumuşak olup ömrünün az olması gibi şeyler okudum yıllık en fazla 15,000 km yapabiliyorum.

Bakalım bugün lastikçileri dolaşayım.

yumuşak lastik tabiki çabuk aşınır ama süspasnsiyon ve yol sesi konusunuda bir düşün.zaten lastiğin doğal ömrü 2 yıl maximum ömrü 5 yıldır.yenisni alırsın olur biter.birde lastikçilerde pahalı fiyatlar.sana kliksanın adresini yukarıda yazdım ona tıklayarak kontrol edebilirsin fiyatı.ayrıca kumhonun da iyi olduğunu duydum.artık senin için hayırlısı olsun.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2014, 14:05:49 »
Michelin lastiklerin yumuşak hamur olduğu için çabuk eriyor düşüncesi tamamen şehir efsanesidir. Bunu hem kendi arabamda kullandığım lastiklerden hem de L200 de kullandığımız 4x4 lastiklerinden biliyorum.

Aşağıdaki testleri de incelerseniz en uzun lastik ömrünün Michelin olduğunu görebilirsiniz.

Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 07 Nisan 2014, 14:37:43 »
goodyear ıslakta (A) yakıtta (B) sessizlikte ise 67-68 desibel gürültü seviyesi
Almanya da yılın lastiği seçilmiş 2013 yılında ben gerçekten çok araştırdım fiyat uygun geldi aldım hamur gibi yumuşacık lastikler.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
Ynt:
« Yanıtla #17 : 07 Nisan 2014, 14:47:46 »
Tabi herseyde olduğu gibi her markanın bütün modelleri iyi olacak diye bişey yok..araçlarımızın ve kullanım koşullarımı da katarak seçim yapmak gerek.mesela ben aracı ilk aldığımda üstünde googyear nct 5 vardı ve hiç memnun değildim (gerçi 4seneliklerdi, onun da payı vardır) michelin pilot sport 3 ten cok memnunum açıkçası.bi dahakine yine bunlardan alırım muhtemelen :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 07 Nisan 2014, 15:04:38 »
Tabi herseyde olduğu gibi her markanın bütün modelleri iyi olacak diye bişey yok..araçlarımızın ve kullanım koşullarımı da katarak seçim yapmak gerek.mesela ben aracı ilk aldığımda üstünde googyear nct 5 vardı ve hiç memnun değildim (gerçi 4seneliklerdi, onun da payı vardır) michelin pilot sport 3 ten cok memnunum açıkçası.bi dahakine yine bunlardan alırım muhtemelen :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
üretim tarihi lastiğin bekleme süresi ve kullanım süresi çok önemli benim dunlop lastikler artık tüm özelliğini kaybetmiş bana göre 7 sene olmuş takılalı.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #19 : 07 Nisan 2014, 17:22:48 »
Sehir efsanesi midir degilmidir bilmem onu. FAkat testlerde lassa petlas gibi son zamanlarda ozellikle lassa kalitesini citasini yuksektti ama bu testlerde neden yok? Lassaninda ust seviyede yada tavsiye edilebilicek lastikler arasina girecegini dusunuyorum

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2014, 17:38:43 »
Sehir efsanesi midir degilmidir bilmem onu. FAkat testlerde lassa petlas gibi son zamanlarda ozellikle lassa kalitesini citasini yuksektti ama bu testlerde neden yok? Lassaninda ust seviyede yada tavsiye edilebilicek lastikler arasina girecegini dusunuyorum
araştırma yapan şirketler yabancı,sıralamada 1.gelen lastik firmaları yabancı,son olarak ise petlas ve lassa yı üreten firmalar yerli sorun burda.türk malı olduğundan bi hazımsızlık var.

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2014, 18:00:30 »
araştırma yapan şirketler yabancı,sıralamada 1.gelen lastik firmaları yabancı,son olarak ise petlas ve lassa yı üreten firmalar yerli sorun burda.türk malı olduğundan bi hazımsızlık var.
yani lassa özellikle yabana atılıcak bir lastik değil. petlas ucuz kalitesi düşük lassaya göre ama lassa güzel yani

Çevrimdışı Prokizya

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1999 Golf 4
« Yanıtla #22 : 23 Nisan 2014, 18:10:32 »
Kumho ecowing 195/65/15 91h ile yola devam dedik bakalim. Ab etiketi A B 68 db olarak verilmis. 125*4=500 tl verdim.

Kumholar da fabrikasyon yanaktan boyuna halde çıkıntı ve girintiler tespit ettim. Bugün gidip biraz sorunlu görüşme ve biraz pahalı olarak Goodyear aldım.

Lastikçilerin işi satana kadar.

Lastikleri Jantlara geçirdikten sonrada yanaklarını kontrol etmenizi tavsiye eder, herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Çevrimdışı pusat18

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 26 Nisan 2014, 22:32:20 »
Arkadaşlar Kasım ayında Dunlop SportBluResponse 195*65*15 yaz lastiği almıştım. iki hafta önce taktım. lastiklerin sayesinde arabamı satmaktan vazgeçtim. fren mesafesi ,yol tutuşu, hızlanması, konforu en önemlisi ses yok çukurlardan patırtısız bir şekilde gidebiliyorsunuz. 150 şer tl ye almıştım şu an 165 tl olduğunu öğrendim. yarın uzun yolda da kullanacağım 1000km fazla eğer bir olumsuzluk farkedersem forumda paylaşırım kararsız ve bütçesine uyan arkadaşlara dost tavsiyesidir.
Yol sizi nereye götürüyorsa oraya gitmeyin,
yol olmayan yerden gidin ki; İz Bırakın

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 28 Nisan 2014, 14:07:37 »
SportBluResponse olduğuna eminmisin ? ben buralarda henüz bulamadım da

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 28 Nisan 2014, 16:46:33 »
SportBluResponse olduğuna eminmisin ? ben buralarda henüz bulamadım da
doğrudur bende görmedim hiç?fiyatta 150 ise uygun.goodyear üretiyor diye biliyorum.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 30 Nisan 2014, 15:45:26 »
http://www.lastikcim.com.tr/Dunlop-Sport-BluResponse-20555R16-91V,PR-14181.html

piyasaya gelmiş sanırım
gelmiş ancak 205*55*16 sı var sedece 220 tl ye çok pahalı bence