teşekkür ederim kardeşim...
8v ler çelik bloklu 16v ler alüminyum bloklu oluyomuş bunun motorun ömrüne etkisi varmı?
genel kanı lpg nin motorun ömrünü düşürdüğü yönünde zaten 16v alüminyumsa aşınma daha üst seviyelerde olmazmı?yani motorun ömrünü daha çabuk tüketmezmi?
Bir sonraki gönderdiğim mesajı bir okursan iyi olur.
Aşınma mevzusuna gelirsek eğer, bu arabayı taş çatlasın 300 bin kilometreye kadar kullanırsınız.Zaten 120 bin kilometresini benzinle yapmış.Volkswagenlerin motor ömürleri iyi bakılması halinde 500 bin kilometreyi bulur.
Diyelim ki bu hesap çarşıya uymadı ve motor yaptırılacak.Benzin-lpg maliyet farkından birkaç kez motor indirtip toplatabilirsiniz.O derece tasarruf yapıyor.Bunun hesabı da şurada mevcut:
mak.muh.erhan kardeş,
Ben de aracıma lpg taktırırken lpg'nin araca uzun vadede zarar verebileceğini düşündüm. Ancak 06onur'un da dediği gibi bu birazda bakımla alakalı. Kaldı ki ben yılda ortalama 15.000km yol yapan biri olarak 10 yıl bile aracı elimde tutsam araç 150000km.ye gelir Siz deyin 200000km. Normal benzinle bir motorun rektefiye edilmesi 500000km.de oluyorsa Lpg de bu ömür yarıya bile düşse (öyle bir hesap yok ben uyduruyorum) 250000km. demektir bu.
Şunuda ben merak ediyorum, bir motorun toplanması rektefiye edilmesinin maliyeti nedir. 1000tl? 2000tl? Bence motor elden gider fikrine çok kapılmamak gerekir. Siz bunu ne kadar kullanacaksınız? Bakımlarını gereği gibi yapıp bakım masraflarında ucuza kaçmayacakmusunuz?
Bunu aşağıdaki konu başlığından aldım istersen incele:
http://www.vwtr.net/forum/golf-vi/golf-6ya-lpg-montaji-t25955.14.html