Dostlar, artik bircok kisi 2 takim lastik kullaniyor yazlik ve kislik olarak. Yaz ve kis olarak jantlari da olanlar tabiki cok daha pratik yapiyorlar bu islemleri. Ama ayni jant uzerinde farkli takim lastikler kulllananlar ile fikir alisverisi yapmak istedim ve onlari uyarmak istedim.
Simdi, lastiklerin nasil saklanacagi ile ilgili yapmis oldugum arastirmalar sonucu buldugum bilgi suydu:
* Jantlar ile birlikte saklanacaksa yatik sekilde tutulmali yani yanaklari yere bakacak sekilde.
* Sadece lastikler icin ise jant olmadigindan dik sekilde tutulmali gibi bilgiler vardi. Yani yanaklar yere 90 derece aci ile bakarak.
Gel gelelim is pratikte biraz farkli oldu. Gecen gun yazlik lastiklere gectim ve lastikci daha fazla agirlik koymak zorunda kaldi. Ozellikle 2 tane lastige. Nasil sakladigimi sordu ve bende 4`unu de yan yana dik sekilde tuttugumu soyledim. Altinda izolasyon malzemesi v.s betona temas etmemesi icin. O da ust uste ve yatik koy bak lastikler biraz gobek yapmis. Tel uzerinde dura dura yazik yepyeni lastikler dedi.
Gercekten ilginc durum 3-4 ay dik durdu diye lastikler gercekten zarar gorebilir mi
ya ? O kadar da para verdim. Ara ara degistirmek gerekiyor diyor. Bende tabi hic degistirmedim pozisyonlarini.
Neyse uzun lafin kisasi ben uyguladigim metodu aciklayayim, sizler ne sekilde yapiyorsunuz belirtirseniz memnun olurum.
1- Lastiklerdeki desenlerde kalan irili ufakli taslari temizliyorum desene daha fazla zarar vermemeleri ve temizlik acisindan.
2- Lastikleri bir guzel yikiyorum.
3- Lastikleri bir guzel gliserin ve su karisimi ile siliyorum. Koruyucu ve parlak bir goruntu birakiyor ve sonra tertemiz takabiliyorsun
4- Her lastigi kendi posetine koyuyorum.
5- Ve sterepor koyarak en alta diziyorum dik sekilde. ( diziyordum yani simdi yatik koydum artik kisliklari)
6- En uste de gunes gecirmeyen malzeme koyarak isi ve isiktan uzak tutmaya calisiyorum.
Bir lastik icin yapilacaklar bu kadardir herhalde
Tek hatam ara ara pozisyonlarini mi degistirmemem yoksa bu lastikci fazla mi abartti isi