Suyun rengi hoşuma gitmedi. Çünkü benzer sorun başıma geldi yağ soğutucu çatlamış bütün yağı motor suyuna vermişti. Motor suyu tahin rengi ve kıvamına gelmişti. 12 şişe yağ çözücüyle temizleyebildik motoru. Su eksiktme de başıma geldi. Termostattan kaçırıyordu. Değiştirince düzeldi. Yada devirdaim pompasını kontrol ettir derim. Veya tamponun sağ alt tarafında tahliye vanası var birde oraya baktır. Kaçak oradan da olabilir.
Suyun rengi hortumların içinde birikmiş küfden kaynaklanıyor galiba alındığından beri hiç değişmemiş komple temizlik yapılınca artık normal rengine döndü. Yağ soğutucu , devirdaim pompası hepsine baktırdım hiçbirinde sorun yok. Su kabında yağlanma olmuyor , yağın içinede su karışmamış.
Arabayı özel servise götürdüm arabanın soğutma sistemiyle ilgili olan herşey kontrol edildi
gözle görülen hiçbir kaçak tespit edilmedi hatta su kabına basınç verip de denediler yinede bulamadık kaçağı.
Conta yanık mı diye kontrol edildi ondanda sorun yok. Usta her türlü kontrolü yaptım gözle görülen hiçbir kaçak yok dedi. Motoru sökersem 3 bin liraya kadar maliyet olabilir dedi kaçağı bulmak için.
Bana su kaçağı önleyici üründen kullanmamı önerdi daha önce su eksiltme sorunu için yeni passat geldi dedi vw servisi bulamadığı için kaçağı 10bin TL fiyat çıkarmış motor söküleceği için herşeyi değiştireceklermiş
sonra bu ustaya gelmiş bu ilaçdan kullanmışlar su eksiltme sorunu düzelmiş .
Sonra bunları anlattıktan sonra kullanmaya karar verdim denemekte zarar olmaz diye hollanda malı
kahverengi bir ilaç döktü suyun içine araba 10 dakika yüksek devir çalıştı. O günden beri 1000km yaptım su seviyesi hiç eksilmedi.
Bizim bulamadığımız suyun eksilme yaptığı yeri kapattı. Ürün aşağıdaki linkdeki üründen sanırım.
50 lira ücret ödedim bir kutu fazla gelir diye yarısını kullandık airbag arıza lambası da yanıyordu onuda yaptılar sağ olsunlar.
http://www.hepsiburada.com/liste/wepp-2021-radyator-catlak-giderici-ilac-300-ml-81d2021/productDetails.aspx?productId=otm81d2021&categoryId=20035751#Gorseller