Aslında Türkiye2de bilinçli ve bilgili tüketici çok sayıda var fakat örgütlenip toplu olarak bir hak talep edemiyoruz,her gün belediye otobüsünde yaşanılan alanların sorunları konuşulur herkez bilir ama kimse elektronik veyahut yazılı ortamda dilekçe ile bu konuyu ilgili birime aktarmaz ben defalarca amerikada ki dsg garantisi olaynı gümrük bakanlığı dahil doğuş oto da dahil sanayi bakanlığıda dahil her yere bildrdim,volsvagenin amerikada sanırım 2009 araç garantisini 10 yıla çıkarmasının nedenini açıklayan bir belge şikayetvar sitesinde dsg'den dolayı davalık olan bir kullanıcının linkide kayıtlı,şimdi biz türkiye de neden bir çatı altında toplanaraknu dsg ve Volkswagen garantisini amerikadaki kadar değilse bile 5 yıl fabrika garantisi 2 veya 3 yıl ücret ödeyerek 7 veya 8 yıla çıkarmak için bir ışık yakmıyoruz,amerikan halkı demekki milleti ve yöneticisi ile bizden daha duyarlı,Volkswagen türkiye'de sanırım herkesin ailesinde fazlaca bulunan bir marka ve şu anda 2 yakınımda var jetta biri tdi birisi tsi 2 side kavrama değişti,yarın bozulacakmış psikolojisi ile arabadan haz alamıyorlar ama garanti 7-8 yıl olsa en azından bu korkular bir müddet ertelenir,şimdi bir araç yapacaksınız çok arıza verecek ama garanti süresi kısıtlı olacak bu nasıl iştir o zaman siz malınıza güven duymuyorsunuz ki honda türkiye kadar 6 yıl veyahut 150 bin kilometre garanti veremiyorsunuz,yorumlarınızı bekliyorum burada yazdıklarımdan fazlası kuruluşa defalarca iletilmiştir,bir defasında dsg 'den dolayı doğuş merkezden bir yetkili iki yıl önce kesin değil fakat şikayetlerden sonra bizlerde türkiyede sıfır araç garantisini uzatmayı planlıyoruz demişti ama icraatyok,adamlarda haklı bu kadar arıza olmasına rağmen tüketici aynen bu araçlardaki ısrarını sürdürüyor hem süt içerken ağzı yanıyor bunu dile getiriyor hemde sütü halen ağzı yandığı halde sıcak içiyor nasıl çözülsün ki sorun,satış rakamları ve ilgi azalsa sanırım bu mesele çözülecek,inanın aklımdan super b ve jetta sıfır dizel dsg geçmiyor değil ama şu anda bu çelişkilerden dolayı çekiniyorum bu araçlardan ve arızalarından.