Arkadaşlar VW nin kendi segmentinde illaki bir üstünlüğü var,kullanımı,sürüş zevki,sağlamlık hissi vs...Birde bunlara bizim VW fanatikliğimiz eklenince işler iyice içinden çıkılmaz oluyor.Ancak şöyle bir durum var Hyundai,Opel ya da Renault forumlarına arasıra girerseniz o arkadaşlarda kendi arabalarına ve markalarına tutku derecesinde bağlı.Yeni bir araç alırken bence yapılacak en önemli şey beklentilerini net bir şekilde belirlemek ve tamamen mantıklı bir seçim yapmaya çalışmak.Bende önümüzdeki aylarda ALLAH izin verirse D segmenti bir araca geçmeyi düşünüyorum;çok araştırıyorum fiyat olsun sağlamlık olsun didik didik ediyorum tüm kaynakları.
2005 model 200 bin km yi geçmiş Passatlar min 40 bin TL den başlıyor,46 bin TL,48 bin TL adamlar uçmuş...Kimse kusura bakmasın zevkler-renkler tartışılmaz ama mesela 2010 model yeni nesil bir Mondeoyu 40 bin TL ye almak varken yada 2007 lerde bir Mazda-6 yı 35 binlere almak varken gidipte 250 binde Passata 45 bin vermek pekte mantıklı gelmiyor bana...Bu sadece benim görüşüm tabi