Ana Sayfa
Yardım
Ara
Giriş Yap
Kayıt Ol
Volkswagen Türkiye
»
Volkswagen
»
Polo ve Lupo
»
Polo 6N2
(Moderatör:
vw6n
) »
stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« önceki
sonraki »
Arkadaşına gönder
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede ) (Okunma sayısı 6497 defa)
kipermufit
«
:
10 Nisan 2012, 20:05:54 »
Merhabalar aynı konuyu tekrar açmamak adına güncellemek istiyorum. Aşağıdaki belirtilere ek olarak sorun bazen oluyor bazen olmuyor. 4-5 km sorunsuz giderken sonra tekrar beliriveriyor. Yaz boyunca hiç olmadı. Geçenki yağmurlarda su birikintisine girmem sonrası tekrar belirdi , tam geçti derken bu seferde lpg su hortumları değişirken hortumlar içerisindeki suyu döktüler sorun tekrar baş gösterdi. Tamircim ise "boğaz kelebeği" değişecek diyor , emin olmak için bir kez daha konuyu gündeme getirmek istedim. Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar
Bugün arabam ile biraz gittikten sonra araç yekinmeye (teklemeye ) başladı lpg diye düşündüm benzine aldım durum yine aynı. Bir su birikintisine girdikten sonra olmaya başladı ama sebebinin bu olduğuna emin değilim yeni oldu. Arabayı güç bela bir yere park etttim bir süre bekleyeceğim. Belki ıslanan bir yerler vardır diye düşünüyorum. Bu arada diğer ihtimalleri ve mümkünse çözüm fikirlerinizi alırsam sevinirim.
1saat sonra :
Konuyu açtıktan sonra yine oldu ama sorun biraz daha azdı.2000 devir civarlarında arabayı çalıştırdıktan 100-200 metre sonra sarsacak kadar oluyor. Araç rölantide beklerken devir 1000 in altına düşüyor tam stop etmeye yakın ( iç aydınlatmanın farların parlaklığı azalıyorken) tekrar geri 1000 devire yaklaşıyor sonra tekrar aynı şey. Bu durum lpg için de benzin için de aynı. Hatta benzinde iken kaputu açmıştım çiğ benzin kokusu geliyordu(belki açmadan hemen önce gaza bas çek yapmıştım biraz , ondan olmuştur.)
ertesi sabah:
Araç sorunsuz çalıştı ve 200-300 metre sorunsuz gitti. Ve sonra sorun yine aksetti. Sanki motor ısınmaya başladıktan sonra (jigle devreden çıkınca gibi). Aracı sanayiye götürebilr miyim şüpheli.
teşekkürler
«
Son Düzenleme: 25 Kasım 2012, 19:39:30 Gönderen: kipermufit
»
M.I.V.W.
salihsefa
Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
«
Yanıtla #1 :
11 Nisan 2012, 10:41:00 »
geçmiş olsun,
buji, buji kabloları, ateşleme bobini ve boğaz kelebeği kontrolü gerekli. oksijen sensörü veya beyinle ilgili bir sıkıntıda olabilme ihtimali var bence. inşallah bujileri değiştirip kurtulursun diğer seçenekler biraz tuzlu oluyor.
ucuzdan pahalıya doğru yazmaya çalıştım muhtemel arızaya sebep olabilecek yerleri.
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.
Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb
kipermufit
«
Yanıtla #2 :
11 Nisan 2012, 21:41:26 »
Bu akşam bir kez daha deneyeyim dedim sorunsuz çalıştı bi yarım saat kadar da gezdim. Acaba enjektörlerde geçici bir sorun mu oldu? (pislik gelip sürekli açık kalması gibi , çünkü çiğ yakıt kokuyordu o sıra) Yarın yolda bırakma endişemi gidermek için bujilerini kablolarını gözden geçirteceğim. Başka neler yapabilirim sizce ?
Aklımın takıldığı en önemli nokta ise hep bir miktar yol aldıktan sonra (200-300 metre) yada araba bir süre çalıştıktan sonra sorun gerçekleşiyordu.
«
Son Düzenleme: 12 Nisan 2012, 06:37:00 Gönderen: kipermufit
»
M.I.V.W.
salihsefa
«
Yanıtla #3 :
12 Nisan 2012, 10:18:59 »
hem benzinde hem gazda aynı sorun oluyorsa enjektörlerden değildir, gazla benzinin enjektörleri farklı.. çalıştırırken tek marşta alıyormu? şarj dinamosunda sıkıntı var desek aküyü bitirir, çalışmada sıkıntı olur. bi miktar yürüdükten sonra,,,,
aklıma bişey gelmedi başkada
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.
Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb
KAAN60
Otomobil: 2000 polo 1.6 a.c
«
Yanıtla #4 :
12 Nisan 2012, 18:24:32 »
su birikintisinden geçtiğini söylemişsin motorun üst kısmında olması nedeni ile az ihtimal de olsa distrübütör ıslanırsa böyle durumlar oluşur hatta bazen çalışmazda, ertesi gün normal çalışmasıda su kuruyunca bir sorun kalmamıştır.
_-OĞLUM ve POLOM-_
Ragno
«
Yanıtla #5 :
12 Nisan 2012, 20:33:51 »
Hocam, ısınınca oluyor, benzin kokuyor demişsin. Buji kablolarının bobine girdiği yerleri söküp bi kontrol edin, pasolu falan değil zaten nedense, kolay çıkıyor. Bobinin girişlerinden biri çürüyüp kırılmış olabilir.
kipermufit
«
Yanıtla #6 :
25 Kasım 2012, 19:40:43 »
Arkadaşlar konuyu güncelledim , bilginize.
M.I.V.W.
kipermufit
«
Yanıtla #7 :
10 Eylül 2014, 20:53:55 »
Konuyu hortlatmak istemezdim ancak geçte olsa bilgilendirmek istedim ;
Motorda bir yerler su aldığına kanaat getirdikten sonra motor alt muhafaza taktırdım, su birikintilerine basınca su girmesin diye.
M.I.V.W.
Arkadaşına gönder
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Volkswagen Türkiye
»
Volkswagen
»
Polo ve Lupo
»
Polo 6N2
(Moderatör:
vw6n
) »