Yag motorun kani bir de golf IV u boyle seylerleuzmemek lazim. Ben mesela pimpriikligimden benzinli aldim sessiz v.s die. Dizelleri gercekten tar tar tar traktor gibi. Aslinda sadece rolantide kotu dizelin sesi yoksa yolda v.s kullanimda turbo v.s cok hos sesi. Doalyisiyla benzinli bir arac secmisken ozellikle boyle bir arac sessiz v.s stabil. Salak sacma yag koyup arabada degisiklik gorunce kafam bozuluyor.
Mevzu sadece yagin ince ve kalinliginda degil daha onceden de 10W40 ti benim bmw yagi koymuslardi. Cok iyiymis meger yeni aldigim icin araci anlayamamisim. CASTROL`e gecince anladim ki iyiymis benim arac sessizmis ve fazla titremiyormus.
Her sene degistirmek zorunde oldugumuz yaglarimiz ha 80 TL tutmus ha 130 TL bence hicbir fark yok yeter ki karsiligini alalim. Ben mesela MOBIL 1 ESP 0W40 i 4+1 litre olarak 132TL e aldim. 2 gun icinde adrese ulasti TR`de. Bayramda kismetse gittigimde degistirecegim sonra farklari muhakkak yazarim.
Hava ile ilgili bir sıkıntı olabilir belki haklisin, birisi bu arac hava aliyor ufluyor gibi bir yorum yapmisti ilk aldigimda, birisi de avans ayari bozuk demisti ama iki usta da guven vermemisti o ayri.