Merhaba arkadaşlar...
Resimler dün yetişmediği için konuyu bugüne açtım.Orjinal Bosch distribütörümüzün yurtdışından gelmesiyle birlikte dün soluğu Gebze de aldım.Bol yağmurlu bereketli bir pazar gününde Resül kardeşimizle buluştuk.sokakları sel götürdüğü için buluşmayı kapalı otoparkta yaptık.
Naçizhane Yaptıklarımız:- Distribütörü değiştirdik (oem Bosch)
- Avans ayarlarını yaptık.
- Direksiyon hidroliğini Febi 06162 yeşil yağ ile değiştirdik fakat birden hortumdan yağ fışkırınca ortalık battı Allah affetsin.
- Gaz kelebeği adaptasyonunu yaptık ve genel arıza taraması yaptık.
- Sonra resülün koltuklardaki sallanma problemini minimuma indirdik eksik parçaları taktık.
- Resül ün aracı da komple check yaptık adaptasyonunu yeniledik.Motorda kablo tesisatlarını kontrol edip kopuk bozuk yerlerini yalıtımladık.
Nihayetinde güneş yüzünü gösterince eve gelip birkaç resimle günü tamamladık.Keşke başka arkadaşlarda olsaydı güzel olurdu nasip.
Sonuç olarak aracı test ettim.Rolantide tek cam düğmesine basınca ve direksiyonu çevirince bile devir düşmesi fırlaması yapan,2 cam düğmesine kapalı iken basınca en alt devire düşüp stop eden aracın devri, çift cam düğmesine aynı anda kapalı iken basıp direksiyonu da çevirince milim oynamadı.orjinalin gözünü seveyim 10 yıl gider bana.Gelirken sanki araba nefes alıyor hissettim meğer sandığımdan daha net cevap veriyormuş gaz tepkimesine.Allah utandırmasın...
Son olarak pederin yorumu...
''- Oğlum sen bu arabaya ne yaptın, performans mı arttırdın gaza basıyorum ayağımdan kayıyor araba.ne taktırdıysan söktür başımıza iş almayalım.''
''- Baba distribütörün orjinali takıldı ayarları yapıldı sökersem eskisi gibi olur.''
''- Hmm anladım o zaman ayarını biraz kıstır çok gidiyor.''
''- Haydaa baba alemsin sen de az basıverirsin olur biter.''
Resül kardeşime emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum...
Motor selfiesi.