Gönderen Konu: çekis kaybı !  (Okunma sayısı 7659 defa)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
Ynt: çekis kaybı !
« Yanıtla #14 : 17 Temmuz 2014, 15:54:46 »
Bu kutup basini sokup takmanin ne sakincalari var arkadaslar ?

Ornegin km bilgisi sifirlanacak o muhim degil, saat gidecek o da muhim degil baska neler sifirlaniyor ? Aracin ayarlarinda bir degisiklik olma ihtimali var mi ? Ornegin cam kaldirma indirme v.b fabrikasyon ayarlari etkilenebilir mi ?

Sundan dolayi soruyorum. Sofor koltugunu sokecem de altinda airbag soketi var mecbur cikartilacak. Cikarmadan once kutup basini sokmemiz gerekiyormus daha sonra airbag hatasi vermemesi icin. Boyle olunca da sonra birtakim ayarlar degissin istemiyorum arabada nasil olacak bu is :) Bir akil verin.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 17 Temmuz 2014, 16:59:48 »
Bu kutup basini sokup takmanin ne sakincalari var arkadaslar ?

Ornegin km bilgisi sifirlanacak o muhim degil, saat gidecek o da muhim degil baska neler sifirlaniyor ? Aracin ayarlarinda bir degisiklik olma ihtimali var mi ? Ornegin cam kaldirma indirme v.b fabrikasyon ayarlari etkilenebilir mi ?

Sundan dolayi soruyorum. Sofor koltugunu sokecem de altinda airbag soketi var mecbur cikartilacak. Cikarmadan once kutup basini sokmemiz gerekiyormus daha sonra airbag hatasi vermemesi icin. Boyle olunca da sonra birtakim ayarlar degissin istemiyorum arabada nasil olacak bu is :) Bir akil verin.
ben 2 hafta önce söktüm koltukları halı yıkama makinesi ile yıkayıp geri takdım.anahtar kontakta olmadığı müddetce bi sıkıtı çıkmıyor yalnız araba çalışıyorken yada kontak açık iken sökerseniz arıza ışığı yanıyor.koltuğu takmadan da sakın aracı çalıştırmaya kalkma sakın yada kontağı açma.aküye gelince benimde çok tereddütlerim vardı ama ölsensör werkstat arıza ışığından dolayı arada söküp takıyom bi sorun olmuyor.ışık sönüyor böylelikle.teybin orj ise kod isteyecektir o kod da teybin olduğu yerde benim yazıyordu 1242 mi neydi ancak benim orj teyp yok. ;D

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 17 Temmuz 2014, 17:34:32 »
Teyp orjinal degil. O konuda sıkıntı yok.

Simdi koltuklari sokerken aku kutup baslari ile oynamama gerek yok oyle mi ? Sadece anahtar kontakta ve yakininda olmasin yeter diosun. İslem bittikten sonra soketi tekrar takip ondan sonra kontak verirsem hata olmamasi gerek degil mi ?

Benim sadece yikama olsa keske, gecenlerde uzun yolda cat yapti sofor koltugu dedim kirildi herhalde :) Cektim kenara baktim bir yay bosanmis. Simdi cok fazla asagi yukari fonksiyonu yok 3-4 kademe iniyor anca asagiya. Sanirsam bu fonksiyonun stabil calismasini saglayan bir yaymis. Onu yerine takmaya calisicam da :)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2014, 10:59:55 »
Teyp orjinal degil. O konuda sıkıntı yok.

Simdi koltuklari sokerken aku kutup baslari ile oynamama gerek yok oyle mi ? Sadece anahtar kontakta ve yakininda olmasin yeter diosun. İslem bittikten sonra soketi tekrar takip ondan sonra kontak verirsem hata olmamasi gerek degil mi ?

Benim sadece yikama olsa keske, gecenlerde uzun yolda cat yapti sofor koltugu dedim kirildi herhalde :) Cektim kenara baktim bir yay bosanmis. Simdi cok fazla asagi yukari fonksiyonu yok 3-4 kademe iniyor anca asagiya. Sanirsam bu fonksiyonun stabil calismasini saglayan bir yaymis. Onu yerine takmaya calisicam da :)
doğrudur aynı yazdığın şekilde yaptığında sorun yok.
yay olayına gelince benimde aynısı oldu şuan yay elimde daha demin bodruma attım geldim.bi işe yarar birgün diye.bende takmak için söktüydüm aslında koltukları ancak yayı takabileceğim yeri bulamadım baktım baktım olmuyo bende takmadan koltukları geri taktım.şuan yaysız.

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 18 Temmuz 2014, 13:11:51 »
Neden cikar bu yay anlamadim gitti hele ki uzun yolda adami korkuttu cunku bende cok feci bir ses cikarti ÇAAT die. Dedim koltuk kirildi herhalde. Sende de sanirsam fazla asagiya inmiyor artik koltuk degil mi ?

Bu yayi takmak icin sanirsam koltugu komple dagitmak gerekiyor. Koltuk isleriyle yillarca ugrasmis babam ve arkadasina taktirmayi denicem bakalim olursa olmazsa cok muhim degil ama ise yariyormus yay cunku fark var koltukta yayli ve yaysiz olarak ;)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 18 Temmuz 2014, 18:32:15 »
Neden cikar bu yay anlamadim gitti hele ki uzun yolda adami korkuttu cunku bende cok feci bir ses cikarti ÇAAT die. Dedim koltuk kirildi herhalde. Sende de sanirsam fazla asagiya inmiyor artik koltuk degil mi ?

Bu yayi takmak icin sanirsam koltugu komple dagitmak gerekiyor. Koltuk isleriyle yillarca ugrasmis babam ve arkadasina taktirmayi denicem bakalim olursa olmazsa cok muhim degil ama ise yariyormus yay cunku fark var koltukta yayli ve yaysiz olarak ;)
tabiki çok faydası var ancak takmak için kırılan bi parça var onun tekrar jaynak yada başka bi yöntemle tekrar yapıştırılması lazım ve kolay bişey değil takmak ben denedim ancak baktım işin içinden çıkılacak değil dokunmadım eskisi gibi taktım yaysız.zaten şöfor tarafına bulamadım yay soramadığım parçacı kalmadı aynısı yok diyor benzeri olsun dedim gene yok diyor.demekki takılmayacakmıymış nasip olmadı almak.boşuna param gidecekti.belki döşemeciye söktürüp komple denenebilir ama çokpara tutar kanısındayım.eğer yaparsanız fotolarını çekte bende deneyeyim tekrar.

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 18 Temmuz 2014, 18:36:40 »
Babam, sanayide dosemecilere sormus ona da oyle demisler ugrasmaya degmez orada bisi var o kirilmistir kaynak v.s yapilmasi lazim gibi bisiylerden bahsetmis. O parca cok muhim degil bu sekilde kullanabilir demis. Ama beni anlamadigim su sen yay aramissin senin yay mi kirildi direk ? Cunku benim yay saglam sadece yerinden cikmis sadece. Oyle zannediyorum en azindan. Bu yayin takilmasi gereken nokta mi kirilmistir acaba ?

Bir gelisme olursa paylasirim burada ;)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 18 Temmuz 2014, 18:40:40 »
şoför tarafının yayıda yoktu benim aldığımda yolcu tarafınınkide birün bi baktım takırt düştü yere bi baktım yay ve o kopan yayı tutan ufak bi metal parça kırılmış kaynaklı yerinden.2 sinide sakladım bigün söker yaparım diye ama gerçekten yapılması çok zor.ben yapamadım.yapmakta istemedim çünkü arabaya binemiyosun koltuk sökükken şimdi başlayacan zaten burda doğru dürüst parça satan bi yer yok.ne sorsan yok diyolar.ama gelecekte tekrar söküp bakabilirim nasıl söküldüğünü çözdüm ya koltuğun çok basitmiş.