Gönderen Konu: çekis kaybı !  (Okunma sayısı 7662 defa)

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
çekis kaybı !
« : 14 Temmuz 2014, 20:31:15 »
herkese selamlar  sorun  geçen gün birisine ayar oldum otobanda   yokuş yukarı biraz yüklendim arabaya  120 . 130 .135 dedi o arada birden çekiş den düştü araç o günden beri bir değişik oldu araç bazen çaliştirdiğimda o kadar hantal ki  devir yukselsemmi  yükselmesemmi dio resmen  sorun nedir acaba  daha önce başına gelmiş olan varsa yardımcı olabilirmi. araç otomatık  bu arada .
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2014, 20:35:18 Gönderen: cezakiller »

Çevrimdışı emcayi

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf 1.6 Pasific 2004
Ynt: çekis kaybı !
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2014, 17:00:07 »
ilk olarak hava akış ve hortumları kontrol ederseniz uygun olacaktır. Sonrasında ateşleme ve sensörlere bakılarak arıa tespit edilebilir sanki.  :tamamdir

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2014, 19:42:22 »
ilk önce dediğiniz i hava akış borularına baktım bugun hatta değiştirdim hava filtresi baya bi karar mıştı yenisini alıp taktık  ama galiba sorun orda da değil  ya bazen eskisi kadar seri bazen okadar hantal ki anlayamadım  sorunu

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2014, 20:17:08 »
Araba benzinli mi pislik kacmis olabilir ama tamda 135km ile giderken mi bilmem olabilir. Aklima gelenler:

* Kotu yakit
* Devir sensoru
* Bujiler
* Oksijen(MAF) sensoru
* Benzin filtresi belkiii

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2014, 22:05:28 »
belki bir arıza oluşmuş beyin motoru korumaya almıştır, akü kutup başını sökün 10 dk sonra takın belki düzelir, durduğu yerde gaza bastığınızda eskisi gibi devirlenebiliyor mu peki?

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2014, 22:20:50 »
belki bir arıza oluşmuş beyin motoru korumaya almıştır, akü kutup başını sökün 10 dk sonra takın belki düzelir, durduğu yerde gaza bastığınızda eskisi gibi devirlenebiliyor mu peki?
durduğu yerde gaza bastığimda dediğiniz gibi devirlenmiyor önceden cok seri devirleniyor du.

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 15 Temmuz 2014, 22:23:29 »
Araba benzinli mi pislik kacmis olabilir ama tamda 135km ile giderken mi bilmem olabilir. Aklima gelenler:

* Kotu yakit
* Devir sensoru
* Bujiler
* Oksijen(MAF) sensoru
* Benzin filtresi belkiii
araç benzinli otomatik  bende sizin gibi düşünüyorum cünki sürekli aldıgım bi yer var bir keresindede hava basmışlardı arac bir anda clasic  araçlar gbi olmustu  sanki kaputun altında v8 motor var giibiydi hava basmışlar gaz yerine

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Temmuz 2014, 22:43:01 »
Valla yakit mevzusu cok onemli birsey, ozellikle bizim araclar icin. Benim sahsi gorusum bizim golf 4 lerin cok fazla yakit secmesi yonunde. Cunku yakittan yakita oyle fark ediyor ki gaz pedalindaki hassasiyet ve ziplama. Direk anlasiliyor yani. Bazen 2. viteste basiyorum bir kahve icmem lazim 3 e gecmek icin o kadar yani bas bas gitmez. Bazen de oyle bir kacar ki bu sefer de basarim gidiyor die bakmisim hemen depo azaliyor :)

Hep ayni markanin ayni subesinden aliyorum yine de bir kotu bir iyi denk geliyor sans resmen. Ama gercekten yakit aracin gidisini cok feci etkiliyor.

2 hafta once 100 oktandi sanirim ya 100 ya da 98 kaliteli bir benzin almistim. Uzun yolda rahat sollama v.s yapabileyim diye. Hic 140km den asagiya inmek istemedim. O kadar atikti ki arac. 140-170km arasi seyrettim tabi uygun guzel bir otobanda ;)

Normal bir yakit ile de tabiki o hizlarda seyir edilir. Ama araci daha fazla zorluyorum gibime geliyor ve fazla basmiyorum. Kotu yakit denk gelmisse veya arac gitmek istemiyorsa gununde degilse :) Basmiyorum bende o zaman 120-130km max.
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2014, 22:45:42 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
çekis kaybı !
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2014, 19:27:52 »
4 ileri Otomatik 1,6 golfle yokuş yukarı 135 km hıza sanırım 3. Viteste redlinena ulaşmış olsa gerek ve bukadar sıcak havada. İnşallah motorunuzda büyük bir sorun yoktur ve çekiş kaybını çözersiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2014, 00:38:20 »
dediğim gibi akü kutup başını söküp 10 dk bekleyip geri taktınız mı ve böyle denediniz mi?

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2014, 13:37:26 »
4 ileri Otomatik 1,6 golfle yokuş yukarı 135 km hıza sanırım 3. Viteste redlinena ulaşmış olsa gerek ve bukadar sıcak havada. İnşallah motorunuzda büyük bir sorun yoktur ve çekiş kaybını çözersiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
baya bi yüklendim o gün  ya oncelerde hiç böle sorun yapmazdı  ben başta sanzuman fln  sandım balatlarmı bitti die  ama arada  bi  yine çildiriyo  dün gece 12 sıraları yine aynı otobanda yüklendim  yine hantalmı die  bi yapıo bi yapmıo bazen çok pis kaçio bazen yıgılıp kalıyo

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 17 Temmuz 2014, 13:37:55 »
dediğim gibi akü kutup başını söküp 10 dk bekleyip geri taktınız mı ve böyle denediniz mi?
dediğinizi bugun yapıcam işlh olur ya

Çevrimdışı cezakiller

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Temmuz 2014, 13:40:00 »
bu arada  1.6 sr motor da sizinde çok rolantide titreme yapıyormu  veya sarsıntı oluyormu ?

Çevrimdışı golf_vw

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV 2001 Comfortline
« Yanıtla #13 : 17 Temmuz 2014, 14:08:24 »
eğer aracınızın rolantisi düşük ise rolantide titreme sarsıntı yapar