Gönderen Konu: Kayış sesi mi?  (Okunma sayısı 2507 defa)

Çevrimdışı blackrider

• Profili Görüntüle
Kayış sesi mi?
« : 31 Temmuz 2014, 13:15:22 »
Arkadaşlar merhaba benim 2003 golf ıv otomatik arabamda şöyle iki sorun yaşıyorum;
1- arabayı sabah ilk çalıştırdığımda vitesi P den D  ye ya da R ye aldığım da bir kaç saniye boyunca ince bir ses geliyor kayış sürtme sesi gibi dinamo sesi gibi bir şey. dediğim gibi birkaç saniye sonra kesiliyor ve sürüşte filan hiç farketmiyorum öyle bir sesi tekrar. acaba bu duyduğum ses triger kayışından geliyor olabilir mi? Arabayı sabah P den Vitese aldığım zaman ilk hangi işlem oluyorsa işte o olurken bu ses geliyor. kafama takılıyor iyice pazartesi 800 km yol yapıcam sorun verir diye korkuyorum.
2- arabayı çalıştırdım ve diyelim ki 500m -1km arası mesafe gidip stop ettim. yani kısa mesafe. daha sonra arabayı çalıştırmak istediğimde marşı çok geç alıyor. kontağı çeviriyorum ateşleme öncesinde gelen sesler geliyor ama ateşleme yapması 5 sn filan sonra oluyor. ve bunu dediğim gibi sadece araba kısa mesafe gidip stop edersem yapıyor. yani arabayla 5-10 km gidersem yapmıyor.
arkadaşlar bu iki sorunu aylardır yaşıyorum hiç sanayiye gitmedim bunlarla ilgili. dediğim gibi pazartesi yola gidicem o yüzden endişeliyim biraz. fikir verebilecek arkadaşlardan Allah razı olsun.
Ankara da bu golf ün tam olarak ustası diyeceğiniz biri varsa onu da yazın lütfen.

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
Ynt: Kayış sesi mi?
« Yanıtla #1 : 31 Temmuz 2014, 14:29:25 »
2. seçenek akü zayıflığından olabilir mi acaba