Gönderen Konu: ARKADAŞLAR Bİ BAKARMISINIZ  (Okunma sayısı 6614 defa)

Çevrimdışı fatihbey41

• Profili Görüntüle
ARKADAŞLAR Bİ BAKARMISINIZ
« : 25 Temmuz 2014, 09:50:05 »
S.a.
herkese merhabalar
aracımda 3 sorun var şuanlık tabi :)
1: boğaz kelebeği = arabam rölantide dalgalanmaya başlamıştı bende madem adaptasyona giricez temizleyeyim iki kere pc bağlatmaya gerek kalmasın dedim başladım temizlemeye fişlerini filan da çektim sonra pc bağlattım arıza verdi usta değişecek dedi. bi hafta öyle kullandım sonra başka bir ustaya bağlattım oda bir problem yok bozuk filan da değil dedi. ama halen dalgalanıyor gaz veriyor bu boğaz kelebeklerinin tamiri ile ilgili birşeyler yazıyor internette forumlarda doğrumudur elektronik kısmı temizleyince düzelirmi ki usta tamiri olmaz diyor.

2: viteslerde ve boş viteste iken sağa sola çektinmiydi şıkır şıkır ses geliyor vites değiştirince de şıkırdama sesi geliyor acaba baskı balatam ömrünü tamamlamışmıdır yada vites kollarından mı yapar ki

3: çözülemeyen yığılma problemim var düşük devirlerde ve düşük hızda çok hissediliyor gazdan hafif çekince öne doğru vuruyor sanki biri arkadan zınk diye çekiyor gibi ( bu devir dalgalanmasından dolayı olduğunu düşünüyorum bu aralar yapmıyor çok sert olarak) ustanın biri şanzuman pimlerinden diyor başka bir usta yok birşey diyor normaldir diyor başka araç kullanıyorum gazdan çekince hiç ama hiç hissettirmiyor sonra arabama dönüp utan be utan diyorum anlamıyor yüzsüz :)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
Ynt: ARKADAŞLAR Bİ BAKARMISINIZ
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2014, 13:11:34 »
S.a.
herkese merhabalar
aracımda 3 sorun var şuanlık tabi :)
1: boğaz kelebeği = arabam rölantide dalgalanmaya başlamıştı bende madem adaptasyona giricez temizleyeyim iki kere pc bağlatmaya gerek kalmasın dedim başladım temizlemeye fişlerini filan da çektim sonra pc bağlattım arıza verdi usta değişecek dedi. bi hafta öyle kullandım sonra başka bir ustaya bağlattım oda bir problem yok bozuk filan da değil dedi. ama halen dalgalanıyor gaz veriyor bu boğaz kelebeklerinin tamiri ile ilgili birşeyler yazıyor internette forumlarda doğrumudur elektronik kısmı temizleyince düzelirmi ki usta tamiri olmaz diyor.

2: viteslerde ve boş viteste iken sağa sola çektinmiydi şıkır şıkır ses geliyor vites değiştirince de şıkırdama sesi geliyor acaba baskı balatam ömrünü tamamlamışmıdır yada vites kollarından mı yapar ki

3: çözülemeyen yığılma problemim var düşük devirlerde ve düşük hızda çok hissediliyor gazdan hafif çekince öne doğru vuruyor sanki biri arkadan zınk diye çekiyor gibi ( bu devir dalgalanmasından dolayı olduğunu düşünüyorum bu aralar yapmıyor çok sert olarak) ustanın biri şanzuman pimlerinden diyor başka bir usta yok birşey diyor normaldir diyor başka araç kullanıyorum gazdan çekince hiç ama hiç hissettirmiyor sonra arabama dönüp utan be utan diyorum anlamıyor yüzsüz :)
kelebek sorununu bende poloda yaşadım gitmediğim gelmediğim görmediğim aramadığım ulaşmadığım daha daha daha usta kalmadı.en son değiştirdim kurtuldum. düzelmiyor kardeşim ben yan sanayisini aldım 1 yıl garantili dedi o zaman için 350 tl ye. takdığımız anda rolanti düzeldi.adaptasyona falan ihtiyac duymadık.

Çevrimdışı TTU1905

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2014, 15:17:29 »
PROBLEMLERİNİN AYNISINI BENDE YAŞIYORUM KELEBEK TAMİRİ YAPTIRDIM DÜZELİR GİBİ OLDU AMA ÇOK SÜRMEDİ ESKİSİNDEN BİRAZ DAHA İYİ AMA HALA DALGALANMA VE YIĞILMA VAR ÇARESİ DEĞİŞMEK DEDİLER ALMANYADAN SİPARİŞ VERDİM AKRABAYA GETİRİYOR BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞTİRİCEM

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Temmuz 2014, 16:58:08 »
PROBLEMLERİNİN AYNISINI BENDE YAŞIYORUM KELEBEK TAMİRİ YAPTIRDIM DÜZELİR GİBİ OLDU AMA ÇOK SÜRMEDİ ESKİSİNDEN BİRAZ DAHA İYİ AMA HALA DALGALANMA VE YIĞILMA VAR ÇARESİ DEĞİŞMEK DEDİLER ALMANYADAN SİPARİŞ VERDİM AKRABAYA GETİRİYOR BAYRAMDAN SONRA DEĞİŞTİRİCEM
alamanyada kaç paraymış bu meret.
yaparım diyen tamirciler söktü balata spreyi ile temizledi takdı 50 tl istedi.bu ne dedim söktüm taktım ve temizleme ücreti dei.la kardeşim sen benle dalgamı geçiyon dedim.bende temizledim kaç kere zaten tertemiz ancak düzelmeyen şeye ben ne diye para verem dedim.kavga ettik.adam yapamadı birde para istiyor.yapamayacan arkadaş bu olmaz de yenisini alayım.demi?
sonunda aldım taktığım anda düzeldi.yani açıkcası bunun tamiri pek mümkün değil.yapılsada garantisi yok.ne diye ben üzüleyim param üzülsün dedim değiştirdim.adamı dinden imandan çıkaracak.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Temmuz 2014, 18:03:10 »
Araçlarımız 10-15 yaşlarında araçlar. Haliyle birçoğumuzun aracında hala orjinal fabrikada takılan boğaz kelebeği bulunuyor. Tamiratı temizliği bir işe yaramıyor malesef. En güzeli tamemen orjinalini takmak. Böyle yapmayınca temizleyip temizletip takıyoruz, bişey değişmiyor ve en sonunda adı kronik boğaz kelebeği arızası diyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı TTU1905

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2014, 09:57:44 »
ibrahim abi yaklaşık 100 EURO falanmış herhalde arefe günü geldi daha taktırmadım parçayı arabanın ağır bakımları da henüz duruyo onlarla beraber değiştiricem birde hazır el değmişken kulaklarıda değiştireyim tam olsun die bekliyorum. Değiştirince düzelip düzelmediği hakkında bilgi veririm sizlere.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 31 Temmuz 2014, 15:28:44 »
ibrahim abi yaklaşık 100 EURO falanmış herhalde arefe günü geldi daha taktırmadım parçayı arabanın ağır bakımları da henüz duruyo onlarla beraber değiştiricem birde hazır el değmişken kulaklarıda değiştireyim tam olsun die bekliyorum. Değiştirince düzelip düzelmediği hakkında bilgi veririm sizlere.
kendin takarsın be kelebeği çok zor bi iş değil üst kapağı sök kelebek karşında soketini sök 4-5 tane civatası var onlarıda sök kelebek elinde yenisini tak tamamdır.
 :tamamdir

Çevrimdışı TTU1905

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 01 Ağustos 2014, 08:48:09 »
kendin takarsın be kelebeği çok zor bi iş değil üst kapağı sök kelebek karşında soketini sök 4-5 tane civatası var onlarıda sök kelebek elinde yenisini tak tamamdır.

Sadece kelebek değiştirmiycem motor kulakları, triger, balatalar, v kayışı, filtreler falan yani ağır bakıma giricem o yüzden bekliyorum.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 01 Ağustos 2014, 11:52:57 »
Sadece kelebek değiştirmiycem motor kulakları, triger, balatalar, v kayışı, filtreler falan yani ağır bakıma giricem o yüzden bekliyorum.
yandın desene  :)

Çevrimdışı TTU1905

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2014, 12:14:54 »
yandın desene  :)

Hiç sorma yanmak ne ki arabayı satmaktan vazgeçtim biraz daha bineyim dedim ee madem binecem en iyisi tüm bakımları tertemiz yaptırıp binmek bakalım bu hafta içi inş. başlıycak değişim

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 04 Ağustos 2014, 12:36:22 »
Bu motor kulaklarini neden degistiriyorsunuz arkadaslar ? Zahmetli is degil mi o sag sol 2 kulak var sanirsam demir ve altta kaucuk korumali. Motoru mu indiriyorlar nabiyorlar onlari degistirmek icin ?

Bende mesela yeni dikkatimi cekti veya varmis onceden de giderken yolda gazi aniden veya yavas yavas fark etmiyor biraktigimda. Hafif boyle bir silkeliyor silkeleme derken boyle vuruntu yapiyor iki kere ileri gidiyor gibi. Oyle cok degil ama araci kullanan hissediyor bu ileri geri vuruntuyu. Motor freni gibi bisi hafif kasiyor boyle. Ama bu kadar gaz birakinca hissettirmesi normal degil sanki. Sizlerde de mi oyle ? Hatirladigim kadariyla onceki konularda motor kulaklarindan olabilir denmisti. Gosterdim kulaklari v.s saglam diyorlar ilginc.

Siz nasil ve neden karar veriyorsunuz mesela motor kulaklarini degistirmeye ?
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2014, 12:37:39 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2014, 13:26:29 »
o s
Bu motor kulaklarini neden degistiriyorsunuz arkadaslar ? Zahmetli is degil mi o sag sol 2 kulak var sanirsam demir ve altta kaucuk korumali. Motoru mu indiriyorlar nabiyorlar onlari degistirmek icin ?

Bende mesela yeni dikkatimi cekti veya varmis onceden de giderken yolda gazi aniden veya yavas yavas fark etmiyor biraktigimda. Hafif boyle bir silkeliyor silkeleme derken boyle vuruntu yapiyor iki kere ileri gidiyor gibi. Oyle cok degil ama araci kullanan hissediyor bu ileri geri vuruntuyu. Motor freni gibi bisi hafif kasiyor boyle. Ama bu kadar gaz birakinca hissettirmesi normal degil sanki. Sizlerde de mi oyle ? Hatirladigim kadariyla onceki konularda motor kulaklarindan olabilir denmisti. Gosterdim kulaklari v.s saglam diyorlar ilginc.

Siz nasil ve neden karar veriyorsunuz mesela motor kulaklarini degistirmeye ?
o sorun bende de var neden yapıyor bilmiyorum belki doğasında vardır diye sesimi çıkarmıyorum  :)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Ağustos 2014, 20:26:12 »
Zaten bircok sorun hepimizde var ki bosuna mi cozum ariyoruz acaba buyuk ihtimal bosuna ornegin ;

* Rolantide nadiren de olsa titreme vuruntu v.s
* Giderken gazi biraktigimizdaki hafif hoplama
* Gazi basinca gitmeme :))
* Arac sollarken en az 5 defa dusunme :)
* Cukurlara girdigimizde kut diye ser girmesi ozellikle arka kismin

gibi gibi sıkıntılar hepimizde birden var.

O degilde bu gazdan ayagi cekince hafifce ileri geri vuruntu olayi maf sensorunden olabilir diyorlar. Bir ara temizleteyim bakalim.

Bir de benim aracta suanda tane 5TL den satilan boschlar var. Siz siz olun 20TL den asagiya buji varsa almayin. Aceleye gelmisti alip takmistim.İlk firsatta orjinal NGK alip degisterecem. 60-80TL arasi filan 4 adet. Daha ucuz bulursaniz dandiktir.
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2014, 20:27:26 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
« Yanıtla #13 : 04 Ağustos 2014, 23:16:31 »
Zaten bircok sorun hepimizde var ki bosuna mi cozum ariyoruz acaba buyuk ihtimal bosuna ornegin ;

* Rolantide nadiren de olsa titreme vuruntu v.s
* Giderken gazi biraktigimizdaki hafif hoplama
* Gazi basinca gitmeme :))
* Arac sollarken en az 5 defa dusunme :)
* Cukurlara girdigimizde kut diye ser girmesi ozellikle arka kismin

gibi gibi sıkıntılar hepimizde birden var.

O degilde bu gazdan ayagi cekince hafifce ileri geri vuruntu olayi maf sensorunden olabilir diyorlar. Bir ara temizleteyim bakalim.

Bir de benim aracta suanda tane 5TL den satilan boschlar var. Siz siz olun 20TL den asagiya buji varsa almayin. Aceleye gelmisti alip takmistim.İlk firsatta orjinal NGK alip degisterecem. 60-80TL arasi filan 4 adet. Daha ucuz bulursaniz dandiktir.

aynen katılıyorum,sırf bunlar yüzünden aracı satacam kışa doğru...hele çukura girince önlerden gelen küttt sesi,yanımda oturanın amortisör mü patlak demesinden sıkıldım.