tatilde gece araba yüklü tek kişi (ben) didime gittim ve bu konuyu deneme fırsatım oldu. aracım 16v bcb motor 2003 pasific.
+ ankarada depoyu 2,49'dan (milangaz) fulledim Afyonun çıkışında luk oil'e kadar gittim luk oilde (2,59'dan)fulledim 37tl gaz aldı.
+hızım 80-90km arası sabit. (gece 12'de yola çıktım trafikte sıfır)
=küçük bir hesapla 260 km yolu 37tl ye almış oldum bunuda litreye oranladığımda 100kmde 5,5 litre gibi bir rakam lpg yakmış bulunmaktayım. Ve tabi harika bir değer. Neredeyse fabrika verisiyle aynıya yaklaşmışım şehir dışında.
-bu gazla nasılsa az yaktırıyorum birazda basayım dedim denizliye kadar 120km-200km hız arasında gezinerek biraz agresif sürerek gittim ve denizlide depoyu (2,65'den) fulledim.
-Sonuç tahmin edeceğiniz gibi. 260 km yolu 37tl ye giden araba bu sefer agresif sürüşte 230km yolu 70tl ye almıştı.
=Küçük bir hesapla 230km yolu 70tl ye almış oldum buda litreye oranda 100km de 11,5 litre lpg tüketmiş oldum.
++Buradanda şu sonuç çıkıyorki 100km hız altında araç neredeyse bedavaya giderken 100km üstü süratlerde tüketim tam tamına 2 katına çıkıyor.
Not: değerler şehir dışı kullanımımla elde edilmiştir. Trafik gece gittiğim için sıfır olarak kabul edilebilir.