1.4 140 PS TSI ACT BMT motor ve 7 ileri DSG kombinasyonu herhalde benzinli motordan alabileceğiniz en iyi performans-yakıt ekonomisi kombinasyonunu sağlar. 1.6 TDI 105 PS BMT motor ile kıyaslama yaparsak 0-100 km/s hızlanmanız arasında 2 saniye fark olacaktır, dizel 2 saniye daha yavaş. Fakat günlük kullanımda yani 1500 - 3000 devir bandında kullanımda bu iki motor yaklaşık aynı güç ve aynı tork değerlerini verir, günlük kullanımda çok fazla fark hissedeceğinizi düşünmüyorum. Tabi ki 3bin devirlerden sonra fark olacaktır. Yakıt tüketimi olarak 100 kilometrede 1 litre fark gözüküyor ama gerçek koşullarda bu farkın 2 litreye çıkacağını düşünüyorum, özellikle şehir içi kullanımda. Fiyat olarak ikisi arasında 6bin lira fark var.
Bu arada arka planda kalan, ince bir detay olarak şunu söyleyeyim VW Multi Link arka süspansiyonu 120 PS den daha güçlü araçlarda kullanıyor. Yani dizel seçeneği alırsanız bu donanıma sahip olamayacaksınız.
Bence burada seçiminizi belirleyecek olan şey iki motor seçeneğini de kullanıp hangisi kullanım karakterinize daha uygun, hangisi daha çok keyif veriyor buna karar vermeniz olacak.
Bence benzinli motor bir adım daha önde duruyor.